Dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kent'e tatile gelen turistler Apollon Tapınağı'na gün batımı turları yanı sıra rüzgarlı havalarda denizde tuz uçuşuna da ilgi gösteriyor.

2 bin yıllık ünlü Apollon Tapınağı, Antalya'ya tatile gelen turistlerin en uğrak tarihi mekanlardan biri. Antalya'ya gelen yıllık 13 milyon turistin 7 milyonu, dünyanın en güzel güneş batım yerlerinde biri olan Apollon Tapınağı'nda hatıra fotoğrafı çektirerek ülkesine geri dönüyor. Avrupalı, Rus ve İskandinav turistler tapınakta gün batımı ve rüzgarlı ve fırtınalı havada tuz uçuşuna da ilgi gösteriyor. Unsur Tour Turizm Seyahat Acentesi sahibi Aziz Günyeli, turistlerin, tarihi tapınakta gün batımı yanı sıra rüzgarlı havalarda tuz uçuşunu fotoğraflamak için de yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Özellikle Alman turistlerin tuz uçuşunu fotoğraflamak için Side Limanı'nda ıslanmayı bile göze aldıklarını belirten Günyeli, "Rüzgarlı havalarda Apollon Tapınağı'nda tuz uçuşu renkli görüntüler oluşturuyor. Bu da turistlerin hoşuna gidiyor. Tuz uçuşunu çekmek için çoğu zaman üstleri ve fotoğraf makinelerini ıslatabiliyor. Tapınakta gün batımı kadar tuz uçuşunu görüntülemekte ilgi görüyor." dedi.

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Side Antik Kent Kazı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı, Türk kültür turizminin sembolü olan Apollon Tapınağı'nın deniz kenarına yakın olması sebebiyle en fazla yıpranmanın tuz uçuşundan meydana geldiğini söyledi. Alanyalı, denizden tuz uçuşu ve yazın nemli havanın tapınağın sütunlarına zarar verdiğini ifade etti.