Bu yıl 42.si düzenlenen "Sinema Öğrencileri Oscarlar Yarışması"nda yabancı film dalında ilk üçe kalan İlker Çatak kısa filmi Sadakat (Fidelity) ile altın Oscar’ın sahibi oldu. 31 yaşındaki Türk rejisör İlker Çatak’ın ödüllü "Sadakat (Fidelity)" adlı kısa filmi, Öğrenci Oscarı’nı kazandı.

Belçika, İngiltere, Almanya, Meksika ve İsveç’ten 93 filmin katıldığı yarışmada 7 kişi finale kalmıştı. Academy of Motion Picture Arts and Sciences tarafından yapılan açıklamaya göre yabancı film dalında Patrick Vollrath ve Dustin Loose ile ilk üçe kalan İlker Çatak finalde en çok oyu alarak altın Oscar’ın sahibi oldu.

Çatak’a ödülü Perşembe günü Los Angeles Samuel Goldwyn Tiyatrosu'nda yapılan ödül töreninde verildi. Başrollerini Sanem Öğe, Özer Arslan ve Barış Gönenen’in paylaştığı film daha öncede Max Ophüls Film Festivalinde ödül kazanmıştı. Altın Oscar kazandığı yarışmaya Çatak Hamburg Media School Akademisi adına katılırken, rakipleri Patrick Vollrath Baden Württemberg Film Akademisi ve Dustin Loose ise Viyana Film Akademisi adına katılmıştı.

Amerikan Üniversitesi tarafından bu yıl 42 kez düzenlenen ‘Sinema Öğrencileri Oscarlar Yarışması’nda yabancı ve genç rejisörlere ödül veriliyor. Almanya Berlin doğumlu Hamburg Media School Akademi mezunu Çatak şu anda Türkiye’de yaşıyor.