Soft pastel tekniğiyle yaptığı dev resimleriyle tanınan ressam Mustafa Yüce, katıldığı Asya kıtasının en büyük sergisinde önemli bir başarıya imza attı. Yüce'nin ‘Old Man and Farewell’ isimli eseri üst düzey bir koleksiyoner tarafından 27 bin 500 dolara satın alınarak serginin en pahalı eseri oldu.

8-11 Mayıs 2015 tarihleri arasında Tayvan'ın başkenti Taipei'de düzenlenen ve Asya kıtasının en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ‘Art Revolution Tapei 2015’ sergisine 72 ülkeden yaklaşık 250 sanatçı katıldı. 3 günde 10 binlerce kişinin ziyaret ettiği sergide en büyük ilgiyi ressam Mustafa Yüce’nin pastel tekniğiyle çizdiği 'insan yüzleri' gördü. 246-172 santimetrelik dev boyutlardaki tabloları büyük ilgi gören sanatçının,' poşulu yaşlı adam' isimli eseri sergide satılan en pahalı eser olmayı başardı.

Başarısından tesadüf olmadığını belirten Mustafa Yüce, azimle çalışmanın başarıyı getirdiğini söyledi. Sanat camiasında yer edinme gibi bir amacının olmadığını dile getiren Yüce, "Gerçek sanatın, insan ve toplum olduğuna inanarak, hiçbir süsleme ve dekoratife girmeden kararlı ve azimle gerçeği yansıtmak olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Daha çok yaşlı insanların suretlerini resmeden sanatçı Yüce, bunun sebebini “Ellerimizden tutan bir ele her şeyden çok ihtiyacımız var diyen bu melek yüzlü insanların, yüzlerindeki her çizgide saçlarındaki her beyazda, gerçek bir sanat eseri yatmaktadır.” sözleriyle açıkladı.

Sanatçının bu şekilde yaptığı 16 çalışması bulunuyor. Bu çalışmaları 16 ilde açılacak sergilerde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sanatçının çalışmaları geçtiğimiz aylarda Türkiye’de ilk kez Ankara Tüm Sanat Galerileri Derneği’nin (TÜSGAD) düzenlemiş olduğu resim sergisinde sergilemiş ve büyük ilgi görmüştü.