Yeşilçam'ın sultanı Türkan Şoray'ın yönetmenliğini yaptığı, "Eski Köye Yeni Âdet" filminin çekimlerine, Muğla'nın Menteşe ilçesinde başladı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, belediye binası önündeki çekimler için kurulan seti ziyaret ederek, Şoray'a hayırlı olsun dileklerini iletti. Şoray'ın rol aldığı filmlerini seyrederek büyüdüklerini söyleyen Gümüş, "Onun burada olması ve Menteşe'de bir sinema filmine imza atması, ilçemizin tanıtımı açısından da çok önemli. Gişesi bol bir film olacağına inanıyor, başarılar diliyorum." dedi.

Başkan Gümüş'e ziyareti ve desteği için teşekkür eden Türkan Şoray da, "Türk sinemasına ve seyircisine sorumluluk duygumla filmimize bugün başladık. Filmimizde, Yeşilçam filmlerinin tadı olacak gibi hissediyorum. Bu filmi izleyen, bir yandan kahkahalarla gülerken belki de aynı anda yüreğinde hüznü hissedecek. En büyük desteğim, ekibim ve oyuncularım olacak. Allah utandırmasın." şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Mahallesi'nde çekilen film, bir pavyonun kasabaya taşınması ve ardından gelişen olayları konu ediyor. Senaryosunu Onur Ünlü 'nün yazdığı filmin yapımcılığını ise Şoray'ın kızı Yağmur Ünal üstleniyor.