Sağlam, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Kahramanmaraş'a gelen 22 ülkeden 62 öğrenci onuruna verilen yemekte, olimpiyatların dünya barışı açısından önemli olduğunu söyledi.

Etkinlik için Kahramanmaraş'a gelenlerin "Türkçe sevdalıları" olduğunu belirten Sağlam, şöyle konuştu:

"Bunlar bizim uzlaşma sevdalılarımız. Bunlar bizim barış ve hoşgörü sevdalılarımız. Dünyada özellikle son günlerde gördüğümüz hoşgörüsüzlüğe, anlayışsızlığa ve diyalog noksanlığına bir çözüm getirmesi yolunda olimpiyatları önemli görüyorum. Bunlar sadece Türkçe'ye çalışmıyorlar, aynı zamanda dünya barışına hizmete çalışıyorlar."

Festival için Kahramanmaraş'a gelen Azerbaycanlı gazi İbad Hüseyinli'yi tanıtan Sağlam, Hüseyinli'nin kahramanlık serüveni hakkında bilgi verdi.

Hüseyinli ise Türk milletinin ve Türk halkının karşısında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta yaşayan herkesi bir kahramana benzeten Hüseyinli, "Bugün Kahramanmaraş'tayım ve bu diyar 'kahramanlar' diyarıdır. Bu diyarda yaşayan halkı bir kahraman gibi görüyorum. Ben diyorum ki, buraya çocuklarımız gelsinler ve birer kahraman gibi büyüsünler. Türk milleti kahraman bir halktır" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından, Azerbaycanlı Hanım Aliyeva, "Türkiyem canım benim", Irak'tan gelen Siver İsmail ise "Maraş" türküsünü seslendirdi.

Öğrenciler Maraşlı ustalarla dondurma şovu yaptı, satırla kesilen dondurma öğrencilere ikram edildi.  

Öğrenciler daha sonra, üstü açık araçlarla şehir turu attı.