Türkçe Olimpiyatları Kahramanmaraş İl Tertip Komitesi Başkanlığı görevini yürüten Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ilimizdeki sanayici ve işadamları ile yemekte bir araya geldi.

 

Çamlıca Restaurant'ta yaklaşık 60 sanayici ve işadamı ile bir araya gelen Başkan Poyraz, Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

 

Başkan Poyraz yaptığı konuşmada: “ Zaman zaman yurt dışına gittiğimizde vatanlarından kilometrelerce uzaklıktaki okullarda cansiperane görev yapan öğretmenleri görüyoruz. Dünyanın dört bir tarafına yayılmış, inanmış gönüllerin neler başardığını görüyoruz.

 

Bu yıl da sizlerle beraber ilimizde düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları'nın Kahramanmaraş olarak en güzelini yapacağımıza inanıyoruz. Daha önceleri yapmıştık, yine de yapacağız inşallah. Kahramanmaraşlılar olarak hangi iş olursa olsun hangi alan olursa olsun, hamdolsun başaramayacağız hiçbir şey yoktur. Bu kentte kimimiz yöneticiyiz, kimimiz işadamı, sanayici, kimimiz öğretmen, velhasıl hangi işe el atmışsak, Allah'ın izniyle başarı ile çıkmışızdır. Bugüne kadar bu yükün bir ucundan tuttunuz, bundan sonra da tutacağınıza eminiz. Bundan dolayı misafirlerimizi geldikleri zaman en iyi ağırlayacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. Ben buraya icabet eden siz değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu yıl 1-16 Haziran 2013 tarihleri arasında ülkemizde düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları 56 ilde ayrı ayrı düzenlenecek. Bu yıl ülkemize 140 ülkeden 2 bin öğrenci katılacak.