Marmara Belediyeler Birliği tarafından "Türkiye'de Özel Konu ve Araştırma Kütüphaneleri" ve "Türkiye'de Belediye Kütüphaneleri" konulu KEBİKEÇ Seminerlerinin 14.’sü düzenlendi. Seminere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinin yaptığı örnek çalışmalar damga vurdu.

Geçen yıllarda ülke genelinde örnek gösterilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan halk kütüphaneleri bu seferde KEBİKEÇ Seminerlerinde adından söz ettirdi. Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen KEBİKEÇ Seminerlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanelerinin çalışmaları anlatıldı.

Kahramanmaraş il genelinde 24 halk kütüphanesi, bir gezici kütüphane ve bir de açık hava kütüphanesi olarak hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, kütüphanelerde başlattığı uygulamalarla adından söz ettirdi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren halk kütüphanelerinde Kitap Okuma Mütaalası, Çay-Simit Öğrenci Buluşmaları, Çocuk Kütüphanesi Etkinlikleri, Yarıyıl tatil Etkinlikleri, Masal Saati, Kitap Okuma Saati gibi etkinlikler hala devam ediyor.

Seminere ilişkin bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu: “Marmara Belediyeler Birliği tarafından "Türkiye'de Özel Konu ve Araştırma Kütüphaneleri" ve "Türkiye'de Belediye Kütüphaneleri" konulu KEBİKEÇ Seminerlerinin 14.’süne davet edildik. Bu seminerde halk kütüphanelerimizin sadece ders çalışılan mekanlar olmadığını, öğrenci ve gençlerimize çeşitli etkinlikler düzenlediğimizi, bu etkinliklerden de olumlu sonuçlar aldığımızı ifade ettik. Kütüphanelerimiz adına çok mutlu olduk. Geçmiş dönemlerde Türkiye’de örnek gösterilen kütüphanelerimizin bu şekilde anılması, bizleri fazlası ile mutlu etmiştir” dedi.