Türkiye Halk oyunları Grup yarışmaları Artvin’de başladı. Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmalara 12 ayrı ilden 60 kulüp katıldı.

Artvin, Rize, Trabzon, Kocaeli, Ordu, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Ankara, Zonguldak, Düzce ve Samsun illerinden 60'a yakın takım yarışacak.

Yarışma etkinlikleri Artvin çok katlı otopark önünde başladı. Kortej yürüyüşüyle valilik önüne kadar gelen ekipler tanıtıldı. Daha sonra araçlarla yarışmanın yapılacağı Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kültür merkezine geçildi. Burada gerçekleşen açılış töreniyle yarışmalar başladı.

Açılış törenine Artvin Belediye Başkan Vekili Ahmet Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Suat Aksu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulcelil Kahveci, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan federasyon yetkililleri, illerden gelen halk oyunu ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kategori sırasında ekipler sahnede boy gösterdi. Minikler Geleneksel Düzenlemesiz dalda sahneye çıkan Tütüncüler Gençlik ve Spor Kulübü muhteşem performansıyla göz doldurdu. Rize Temsilcisi Ranihli Spor Kulübü, Trabzon Temsilcisi Trabzon Folklor Spor kulübü, Artvin Temsilcisi Tütüncüler Gençlik Spor Kulübü ve yine Trabzon temsilcisi Kuşak Gençlik Spor Kulübüplerinın kıyasıya mücadele ettiği yarışmalarda, hakemlerden 87,40 puan alan Artvin temsilcisi Tütüncüler birinci olurken, ikinci 83,90 puanla Trabzon Folklor ekibi, üçüncüğü ise 83,30 puanla Ranihli Spor Kulubü oldu. Minikler Geleneksel Düzenlemesiz Dalda ise Ordu Temsilcisi Erfad, Kocaeli Temsilcisi Turkuaz ve Artvin Temsilcisi Arhavi Belediyesi kulüpleri klatıldı. Müsabakanın ardından Kocaeli Temsilcisi olan Turnuaz Kulübü ekibi Artvin oyunu ile 87.20 puan toplayarak birinci, Arhavi Belediyesi Kulübü 86,20 puanla ikinci, Erfad Kulübü ise 86.00 ile üçüncü oldu.