İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi'nce hazırlanan "Türkiye'nin Yeni Çizerleri-Çizer Atölyesi Projesi" kapsamında dereceye giren kursiyerlere ödülleri verildi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılan program, engelli bireylerin yetenek ve üretim potansiyelleri hakkında farkındalık oluşturmayı, istihdam imkanlarını artırmayı amaçlıyor.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda hizmete sunulan proje kapsamında görme, işitme, zihinsel, bedensel engelli, engelli yakını ve engelli olmayan toplam 26 kursiyer, ünlü karikatüristler Hasan Kaçan ve Salih Memecan'ın da aralarında bulunduğu sanatçılardan ders aldı.

- İki ayağıyla çizim yaptı

Engelli kursiyerlerden, doğuştan iki kolu olmayan ve ayaklarıyla resim yapan Muhammet Uğur, davetlilerin takdirini topladı. Resim yapmayı çok sevdiğini belirten Uğur, program sayesinde yeteneklerini geliştirdiğini ve sosyalleşme imkanı bulduğunu aktardı. 

Ödül töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle "Birlikte Daha Güzel" adlı projeyi hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Çağırıcı, "Engelli kardeşlerimizle yakınları için hizmete sunduğumuz Engelliler Sarayı'nda sosyal ve kültürel projeleri hayata geçiriyoruz. Değişik branşlardaki kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz meslek öğreniyor ve iş sahibi oluyor. Türkiye'nin Yeni Çizerleri Projemizi de başarıyla tamamladık. Hasan Kaçan ve Salih Memecan gibi usta çizerlerden ders alan başarılı kursiyerlerimize ödüllerini vermekten dolayı ayrı bir mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda dereceye giren kursiyerlere ödülleri verildi.