Kazakistan'da Türk Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen 'Türk Kültür Haftası' başladı. Kazak vatandaşlarına Türk kültürü, tasarlanan bir Tramvay Kafe'de bir hafta boyunca tanıtılacak.

Türkiye görselleri ile süslenen tramvay, etkinlik kapsamında ülkenin kültür başkenti Almatı şehir merkezinde gezecek. Tramvayın ziyaretçilerine Türk misafirperverliğinin simgeleri olan Türk kahvesinden fındığa, baklavadan lokuma kadar birbirinden leziz ikramlar sunulacak.

Başkonsolos Suphi Atan ve Kültür ve Tanıtma Müşaviri Nilgün Kılıçaslan, etkinlik açılışında misafirlerle yakından ilgilendi. Türkiye hakkında bilgi verdi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Müşavir Nilgün Kılıçaslan, Kazak halkına Türk misafirperverliğini bir kez daha göstermek istediklerini söyledi. Tramvay Kafe'de misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini ifade eden Kılıçaslan, şehir turu etkinliği kapsamında ziyaretçilere Türk kahvesi, tatlıları, fındığı ve lokumunu ücretsiz olarak ikram edeceklerini duyurdu.

Etkinliğin dost ve kardeş Kazakistan ve Türkiye arasında ilişkilerin kültürel anlamda da arttırılmasına katkı sağlayacağının altını çizen Kılıçaslan, iki ülke arasındaki kültürel ilişkinin son derece iyi durumda olduğunu vurguladı.

2014 yılında yaklaşık olarak 426 bin Kazakistan vatandaşının tatil için Türkiye’yi tercih ettiğinin altını çizen Nilgün Kılıçaslan, Antalya’ya en çok gelen turist sayısında Kazakistan’ın sekinzinci sırada yer aldığını ifade etti.

Öte yandan, etkinlikte Karadeniz İhracatçılar Birliği Fındık Tanıtım Grubu tarafından dağıtılan fındıklar misafirler tarafından büyük ilgi gördü.