Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi’nde 'Türkiye Turizm Tarihinden Sayfalar Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla eğitim amaçlı materyal olarak ERÜ Turizm Fakültesi’ne gönderilen turizm tarihinden sayfaların yer aldığı sergi açılışına, Vali Düzgün’ün yanı sıra ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri Erciyes A.Ş Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Vali Düzgün, Turizm Fakültesi Sergi Salonu’ndaki açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son yıllarda turizmde önemli mesafe kaydettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Türkiye son yıllarda turizmde çok ciddi mesafeler aldı. Bugün dünyada en fazla turist kabul eden ve en çok turizm gelirine sahip olan ülkeleri arasında ilk yediye girmiş durumdayız. Tanıtım çok önemli, sahip olduğumuz kültür mirasını, doğal güzellikleri ne kadar iyi tanıtabilir ve yurt dışında ne kadar güzel bir şekilde turistlere ve seyahat acentelerine sunabilirsek, Türkiye turizm sektöründe o ölçüde mesafe alabiliriz. Bu anlamda Kayseri’nin tanıtımı adına son dönemlerde daha çok proje geliştiriyor ve uyguluyoruz. Bunun da meyveleri yavaş yavaş görülmeye başladı.”

ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da sergide yer alan materyallerin turizm tarihi açısından taşıdığı öneme işaret ederek, fakülte öğrencilerinin eğitim amaçlı olarak da sergiden büyük fayda sağlayacağına inandığını anlattı. Vali Düzgün, beraberindekilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirerek, 1958 yılında yapılan Türkiye’nin ilk tanıtım filminin de gösterildiği sergiyi ilgiyle inceledi.

'Türkiye Turizm Tarihinden Sayfalar Sergisi' Türkiye’de, İstanbul ve Ankara’dan sonra Kayseri’de 3’üncü kez sergileniyor. Sergide yer alan tarihi sayfalar daha sonra eğitim materyali olarak Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin hizmetine sunulacak.