Türkiye Üniversitelerarası 12. Resim Yarışması Resim Sergisi, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ve protokol üyelerinin katılımıyla KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda sanatseverlerle buluştu.
Resim Sergisi Öncesinde bir konuşma yapan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci “Bu etkinliğin
Üniversite öğrencilerine yönelik Türkiye genelinde 12 yıl boyunca aralıksız gerçekleşen tek yarışma olması Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak bizleri gururlandırıyor. Bu yarışmalar neticesinde genç sanatçıları destekleyerek, ülkemizde sanatın gelişmesine büyük katkı sağladığımız için mutluyuz” dedi.

“İnsanoğlu var olduğu ilk günden bu yan yemeye, içmeye, barınmaya veya oksijene ihtiyaç duyduğu gibi, sanata da aynı oranda ilgi duymuştur” diyen Rektör Deveci, “Tarihi süreç içerisinde toplumlar sürekli olarak sosyal, kültürel, ekonomik, teknolojik ve düşünce olarak değişim içerisinde olmuşlardır. Günümüzde kültürel etkileşim ve iletişim en çok sanat üzerinden gerçekleştiğine şahitlik ediyoruz. Her geçen gün sanatın önemi daha da artmaktadır. Sanat, medeniyetlerin ve kültürlerin estetik bir şekilde ifadesidir. Aynı zamanda sanat, toplumların gelişmişlik düzeyini yansıtması açısından da önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Türkiye Üniversitelerarası 12. Resim Yarışması Sergisi



Açılış konuşmasının ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve Protokol üyeleri Türkiye Üniversitelerarası 12. Resim Yarışması Resim Sergisini açtı. Sergi 25 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek. 
 
33 Üniversiteden 141 katılımcının 190 eserle katıldığı Türkiye Üniversitelerarası 12. Resim Yarışmasında seçici kurul tarafından 63 eser sergilenmeye değer görülürken 5 katılımcı mansiyon 5 katılımcıda başarı ödülüne layık görüldü. Marmara Üniversitesinden Mustafa Tunç, Büşra İncirkuş, Ali Can Leblebici; Anadolu Üniversitesinden Feyzi Çelikten ve İnönü Üniversitesinden Onur Arıkan başarı ödülü alırken, Anadolu Üniversitesinden Ayşegül Arcan, Nuri Özçelik; İnönü Üniversitesinden Zeynal Bilgin; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Sibel Kırıcı ve Marmara Üniversitesinden Tıfak Arslan mansiyon ödülü aldı.

Türkiye Üniversitelerarası 12. Resim Yarışması Sergisi

Resim sergisi açılışının ardından KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda Neyzen M. Sadrettin Özçimi ile Sanat Söyleşisi düzenlendi. Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Özçimi öğrencilerin sanata ilişkin sorularını cevaplandırırken, program sonundaki ney dinletisiyle katılımcılara tasavvuf musikisi ziyafeti sundu.

Söyleşinin ardından Neyzen M. Sadrettin Özçimi’ye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından hediye takdim edildi.