Türkmenistan'da her sene Nisan ayının ilk pazar günü Su Bayramı olarak kutlanıyor. Başkent Aşkabat'ın kuzeyinden geçen Karakum nehrinin kıyısında yapılan etkinliklere, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, bakanlar, milletvekilleri ve halk katıldı.
Yüzölçümünün büyük bir kısmı çöllerle kaplı Türkmenistan'da su altın değerinde. Bu nedenle Su Bayramı ülkede coşku ile kutlanıyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında fidanlar dikildi. Konser programları düzenlendi. Sportif aktiviteler organize edildi.
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da, Su Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Berdimuhamedov'un mesajında; "Son yıllarda ülkemizde hayatta değerli olan suyun her damlasının rasyonel ve verimli kullanımı için su kaynaklarını korumak için çeşitli programları hayata geçirmekteyiz. Su tesislerinde günümüz teknolojisiyle üretilen cihazlar kullanılarak, su verimliliğini arttırmak için çaba gösteriliyor" ifadeleri yer aldı.
Türkmenistan'da halka doğalgaz, elektrik enerjisi ve su bedava olarak veriliyor. Ülke yönetimi, su için halktan para talep etmiyor. Türkmenistan’da birçok ırmak bulunmasına rağmen, su ihtiyacının önemli bir kısmı Amuderya nehrinden karşılanıyor.