Türkülere konu olan Kayseri’nin Gesi bağları belediye tarafından doğal hali korunarak botanik park haline getiriliyor.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sit alanı olan Gesi Bölgesinin doğal yapısının bozulmadan gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini söyledi. Başkan Büyükkılıç, bunun için bölgede Botanik Park alanı oluşturacaklarını ve herkesin bu doğal alan içerisinde doğa ile baş başa kalmalarını sağlayacaklarını açıkladı.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Gesi Bölgesinde 740 dönümlük doğal sit alanı bulunduğunu ve burada yer alan bitkisel araştırma ve bilimsel çalışmalara açık olan bu alanın Kayserlilere ve doğa severlere kazandırılacağı ifade etti. Büyükkılıç, Botanik Park içerisinde spor için yürüyüş ve koşu yolları, bisiklet yolları, doğal göl ve dere yatağı, kültür fizik aletleri, masa tenisi alanları ve at ile doğal yürüyüş parkuru, dağ yürüyüşü alanları bulunacağını belirtti.

Bölgede doğal göl ve dere boyunca Gilaboru bitkisinin yer alacağını kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Gesi Bölgesi aslında doğal bir botanik bahçesidir. Ancak biz Melikgazi Belediyesi olarak insanların buradan doğayı bozmadan, tahrip etmeden daha çok yararlanmalarına imkân tanıyacağız. Değişik ağaç türleri, otsu ve çalı türü bitkiler ile düzenlenmiş, dinlenmek ve gezmek amacıyla halka açık geniş alan olarak hizmet sunacağız. Tematik bahçeler yer alacak, ekolojik yaşamı teşvik etmek ve botanik parkın enerji ihtiyacının bir kısmını karşılamak amacıyla yerleştirilmiş rüzgar türbini, sosyal tesisler, yüksekten akan çağlayanlar, manzara seyir terasları ve otoparklar bulunacaktır. Doğal göledin biyolojik arıtması olacaktır. Gölet çevresi ahşap iskeleler, doğal kayalar ve bitkilendirme ile kullanıcılara keyifli anlar sunacaktır. Çocuklar için çok çeşitli doğal oyun alanları yer alacaktır.”

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şu anda 550 parkı ve 2.560 milyon metrekare yeşil alan ile çevreci ve yeşil bir Melikgazi şehri ile Melikgazililere hizmet verildiğini sözlerine ekledi.