Çankırı Karatekin Üniversitesi Yaren Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Çayır ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ekim'in birlikte hazırladığı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından bastırılan 'Türkülerle Yarenlik' albümü tanıtıldı.

Yunus AVM’de düzenlenen tanıtım programına Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve vatandaşlar katıldı. 'Türkülerle Yarenlik' albümü hakkında açıklamalarda bulunan Çayır, "Yaren meclislerinde unutulmuş, değişime uğramış türkülerin de yer aldığı Çankırımız ve yaren kültürü için çok önemli olduğunu düşündüğümüz projenin yayımlanması ve tanıtılmasında yardımcı olan herkese desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Çankırı geleneklerini yurt içi ve yurt dışında tanıtmaya Çankırımızın sesi olmaya gayret etmenin heyecanı içerisinde olacağız." dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ise "Somut olmayan kültürler arasına giren yaren kültürü ile alakalı üniversitemiz daha ilk yıllarda Yaren Araştırma Merkezi'ni kurdu. Unutulmuş, değişime uğramış yaren müziğini özgün bir şekilde bilimsel olarak çalışılıp ortaya konulması şehrimiz adına çok büyük bir olay. Bu albümün insanların eline ulaşması lazım. Çankırı'yı dışarıda temsil eden vakıflarımızın bu konuda biraz daha duyarlı olarak Türk kamuoyuna, Çankırılı hemşehrilerimize ulaştırılması konusunda destek vermelerini istiyoruz." diye konuştu.

Vali Özcan, bu tür faaliyetlerin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Hastane, futbol sahası, bina yapabilirsiniz ama kültür hayatınız boş ise o hastaneden, spor salonundan bize iyi şeyler çıkmaz. Kültür alanında yapılan bütün faaliyetlere olabildiğince destek veriyorum. Nisan ayında büyük ihtimalle İstanbul’da büyük Çankırı buluşması yapacağız. 25 bin Çankırılıyı buluşturmayı tasarlıyoruz. Orada bu çalışmanın tanıtımını da satışını da gerçekleştirmiş oluruz. Ben yaren kültürü ve araştırma birimine bir bina kazandırmayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle bu sene tadilata alacağımız yaren evini hocamın emrine vereceğim." dedi.

Açıklamaların ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Vali Vahdettin Özcan ve Rektör Savaş beşer adet CD satın alarak basın mensuplarına dağıttı. 12 eserin seslendirildiği albümden 7 bin adet basıldı.