Tarihçi Talha Uğurluel, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı münasebetiyle AnadoluJet tarafından düzenlenen 'AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri' adlı etkinlikte tarihe ışık tuttu.

Hatay Kültür Merkezi’nde Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin (MKÜ) destekleri ile düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven ve vatandaşlar katıldı. Uğurluel, Çanakkale Savaşı’nın az bilinen yönlerini fotoğraflar yardımı ile gün ışığına çıkararak o dönemi adeta tekrar yaşattı. Çanakkale Savaşı’nın 1 yıl süren destansı hikayesini sahneye taşıyan Tarihçi Uğurluel, savaşın, şehitlerin, gazilerin ve geride kalanların öykülerini aktararak Çanakkale’nin hem tarihine hem de bugününe ışık tuttu. Yapılan etkinliğin sonunda verdikleri desteklerden ötürü Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ve Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli’ye hediyeler takdim edildi.

AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri adlı etkinlik aralarında Adana, Antalya, Sivas, İzmir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kars, Van, Gaziantep ve Erzurum’un da yer aldığı pek çok şehirde düzenlenerek halk ve üniversite öğrencileriyle buluşmaya devam edecek.