Türkiye ve Ukrayna’nın önde gelen entelektüellerinin tarih, siyaset, iktisat, hukuk, diplomasi ve medeniyet üzerine kaleme aldığı makaleler, Ukraynaca bir kitapta toplandı.

Ukrayna Diplomasi Akademisi ve Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi 'Syaivo' koordinatörlüğünde ortaya çıkan eser, Ukrayna Yazarlar Birliği tarafından basıldı.

Kaynak eserin genel yayın redaktörlüğünü Taras Şevçenko Üniversitesi Tarih Prof. Dr. Volodimir Sergeyçuk ile Ukrayna Diplomasi Akademisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nataliy Tatarenko yaptı.

İki ülke entelektüelini bir kitapta buluşturan projede, geçmişten günümüze Ukrayna ile Türkiye ilişkileri geniş bir yelpazede ele alındı. Karadeniz havzasının iki önemli ülkesi ile ilgilenenler için bir başucu kitabı olma özelliğindeki eserde, Ukrayna ile Türkiye devletlerinin işbirliğinin geliştirilmesi, sivil toplumun kurumlarının karşılıklı diyalogunun önemine vurgu yapıldı.

Kitapta Oleksandr Mişenko, Igor Turyanskiy, Sergey Коrsunskiy, Yaşar Yakış, Niyazi Öktem, Grigoriy Halimoneko, Faruk Taşkale, Demet Ulusoy Binan, Igor Коval, Beril Dedeoğlu gibi iki ülke ilişkilerini bilen ve yönlendiren önde gelen isimlerin makaleleri yer alıyor.

"Ukrayna-Türkiye" kitabı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleştirilecek geniş katılımlı bir panelde tanıtılacak.