ÇÜ Rektörlüğü, Sağlık Kültür ve Sağlık Daire Başkanlığı ile ÇÜ Kültür Müdürlüğü'nün de destek verdiği konser, her iki üniversite ikili işbirliği kapsamında gerçekleştirildi.
 
Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konsere, ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, Uludağ Üniversitesi Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş de katıldı.
 
Prof. Dr. Göğüş'ten, Çukurova Üniversitesi'ne Övgü”¦
Konservatuvarlararası işbirliğinin önemine değinen Uludağ Üniversitesi Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş, üniversitelerarası bir orkestra kurulması konusunda çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi. Çukurova Üniversitesi'ni çok beğendiklerini ve ev sahipliğinden memnun kaldıklarını belirten Prof. Dr. Göğüş, “Bir bölgeyi yaşanılacak yer yapan, binaların, arsaların, araçların dışında ”˜iletişim'dir. Çukurova Üniversitesi'nde o güzel iletişimi buldum. Sanat anlamında burada çok büyük bir sinerji yaratılmış. Umarım bu güçlü sinerji, en kısa zamanda üniversitelerarası orkestranın kurulmasına öncülük eder.” dedi. Prof. Dr. Göğüş, Çukurova Üniversitesi ve ÇÜ Devlet Konservatuvarı'nın, tüm Türkiye'de tanındığını ve yakından takip edildiğini de belirtti.
 
Yrd. Doç. Dr. Bayık: “İşbirliğimiz Aratarak Devam Edecek.”
Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık ise, üniversitelerarası işbirliğine önem verdiklerini belirterek, konservatuarların birbirlerine destek olması gerektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Bayık; “Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda konservatuvar var Birbirimize destek olmamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından konsere geçildi. Öğrencilerin seslendirdiği birbirinden güzel eserler, dinleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Konser sonunda sanatçılara ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu tarafından çiçek takdim edildi.