Muğla’nın Bodrum ilçesinde, '12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali' yoğun bir katılımla başladı.

Her yıl birbirinden ünlü isimleri Bodrum’a getiren Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl da yine enstrümanında mükemmelliği yakalamış müzisyenleri bir araya getiriyor. 12 yıldır Bodrum’un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen festivalin gala gecesinde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Karşıyaka Oda Orkestrası, devlet sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve trompet sanatçısı Cem Sevgi'ye eşlik etti. Festival, 3 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında klasik müzikseverlerin ilgi odağı olacak.

Açılışta konuşma yapan festivalin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, sponsorlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Levendoğlu, “Siz değerli izleyicilerimiz, iyi ki varsınız, sizlerin klasik müziğe olan ilginiz ve heyecanınız sayesinde düzenleniyor bu festival. Destekleriniz ve ilginiz daim olsun” dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ ESERLER SESLENDİRİLDİ

Klasik müzikseverlerin yoğun ilgisi ile başlayan ve 2 saat süren konserin ilk yarısında sanatçılar, Rus besteci Dmitri Shostakovich’in 'Piyano, Trompet ve Yaylı Çalgılar Orkestrası için Konçerto No.1, Do minör, Op. 35' adlı eserini seslendirdi. Programın ikinci yarısında W.A. Mozart’ın 'Piyano Konçertosu No.12 La Majör, K414' başlıklı eserinden 'I. Allegro', 'II. Andante' ve 'III. Allegretto' adlı bölümlere yer veren sanatçılar, izleyicilere unutulmaz bir gala gecesi yaşattı. Programın sonunda ayakta alkışlanan Gülsin Onay, Chopin’den bir eserle bis yaparak sahneden ayrıldı. Ardından Karşıyaka Oda Orkestrası da izleyicilerin yoğun isteği üzerine bir parça daha çalarak geceyi sonlandırdı.

Konseri izleyenler arsında; köşe yazarı Hıncal Uluç, Gazeteci Can Dündar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Yaka, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon da yer aldı.