Bursa Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) işbirliği ile bu yıl ilk kez gerçekleştirilen, Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması, gitar ustası Ricardo Moyano’nun verdiği konserle başladı.

Nilüfer Belediyesi, Uluslararası bir yarışmaya daha ev sahipliği yapıyor. Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi (U.Ü.) işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Klasik Gitar Yarışması, Arjantinli usta gitar sanatçısı Ricardo Moyano’nun verdiği konserle başladı. U.Ü. Prof. Dr. Mete Cengiz Salonu’nda gerçekleşen konsere çok sayıda yerli ve yabancı gitar tutkunu katıldı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman’da konserde izleyiciler arasında yer aldı.
Dünyaca ünlü gitar virtüözü Ricardo Moyano konserinin ilk bölümünde yarışmanın en küçük katılımcısı 8 yaşındaki Denis Hamiti ile 2 genci de sahneye çıkardı.

3 yarışmacının mini dinletisinin ardından tek gitarda iki gitarlık ses çıkaran yegane Latin gitar ustası Moyano, hayranlarının karşısına çıktı. Değişik ritim ve tonlamalar kullanarak gitar yorumculuğuna bambaşka bir boyut getiren Ricardo Moyano konseri ile izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Konser salonunu dolduranlar, gitar virtüözünü ayakta alkışladı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman da ünlü gitariste çiçek vererek muhteşem konser için teşekkür etti.

29 ÜLKEDEN 92 YARIŞMACI

Uludağ Üniversitesi eğitim fakültesi müzik bölümü öğretim elemanı ve gitar sanatçısı Veysel Özgür Sağlam’ın proje koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’na 29 ülkeden toplam 92 yarışmacı katılıyor. Yarışmanın jüri üyeleri arasında dünya çapında ünlü 3 klasik gitar virtüözü de var. Ricardo Moyano, Kevin Seddiki ve Marco Meloni yarışma süresince konserlerde hayranları ile buluşurken yarışmada da jüri üyeliği yapacak. Yarışmada yapılacak elemelerde önce yarı finalistler ve finalistler belirlenecek ardından da 19 Nisan Pazar günü final yapılacak. Final gecesi Todo Tango Orquesta konseri ile renklenecek.