Yaklaşık 120 akademisyenin katılacağı, İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu ve sanatçıların konuk olacağı 2. Uluslararası Yunus Emre Günlerinin tanıtımı gerçekleştirildi. 10-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Yunus Emre Günlerinin temasının ‘İşi kolay kılalım’ olarak belirlendiği açıklandı.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu yıl 10-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri’nin etkinlik programını Saruhan Otel’de düzenlenen toplantıyla açıkladı. ’İşi Kolay Kılalım’ temasının işleneceği organizasyona tüm Manisalılar’ı davet eden Başkan Çerçi, "Yunus Emre’nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz" diye konuştu. Çerçi, 1 hafta sürecek organizasyonun dopdolu geçeceğini söyledi. Bu yıl 15 ülkenin katılacağı program hakkında bilgi veren Başkan Çerçi, Yunus Emre’nin ruhuna uygun bir etkinlik programı düzenlediklerini aktardı.
"Yunus Emre öğretilerini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz"
Belediye Başkanı Çerçi yaptığı konuşmada, "Geçen yıl Ekim ayında Yunus Emre Günleri adı altında güzel bir program yaptık. Yunus Emre’nin hayatını, İslam Felsefesini anlatmaya çalıştık. Bu programın 2’ncisini yapıyoruz. Bu yıl organizasyonu 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenliyoruz. Dünyaca ünlü düşünürümüzün öğretisini, felsefesini anlatmak, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Uluslararası çapta bir sempozyum gerçekleştireceğiz. Sempozyuma 7’si yurtdışından olmak üzere yaklaşık 120 akademisyen katılacak. Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz beste yarışmasına 69 beste gönderildi. 6 değerli jüri üyesi, 10 eseri finale bıraktı. Bu eserlerin sunulacağı gecede dereceye giren eser sahiplerine de ödüllerini vereceğiz. Gelecek yıllarda program formatını geliştirmeyi hedefliyoruz. İşin edebi, sanatsal ve kültürel kısmını da öne çıkarmak istiyoruz. Kısa film ve hikaye yarışmaları düzenlemek için hazırlık yapıyoruz. Öğrencilerimizi organizasyonumuza ortak etmeyi amaçlıyoruz. Bu yapılan etkinliğin amacı Yunus Emre adını yaşamak ve yaşatmak, öğretisini gelecek kuşaklara aktarmak... İnanıyorum ki Yunus Emre öğretileri bundan 50 yıl sonra hayatımızda çok daha önemli bir yer tutacak. Programlarımız dopdolu. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyoruz" diye konuştu. Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz de program hakkında bilgi verdi.
‘İşi kolay kılalım’ teması işlenecek
‘İşi Kolay Kılalım’ temasının işleneceği organizasyonda ünlü düşünürün yaşamı ve öğretileri yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 120 akademisyenin katılacağı sempozyum, sergi ve o dönemi yansıtan geleneklerin sahnelendirilmesiyle günümüze aktarılacak; alanında uzman akademisyenler Yunus Emre felsefesini anlatacak.
Nihat Hatipoğlu Yunus Emre Felsefesini aktaracak
Âmin Alayı ve birçok etkinliğin yer alacağı programda ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu da Manisalılar ile buluşacak. 14 Ekim Cuma akşamı Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek programda Hatipoğlu, Yunus Emre ve İslam Felsefesini aktaracak.
Şehitler Gecesi düzenlenecek
Yunus Emre Tanıtım Günleri organizasyonda ‘Şehitleri Anma Gecesi’ de düzenlenecek. 15 Ekim Cumartesi akşamı Atatürk Spor Salonu’nda Esat Kabaklı, Dursun Ali Erzincanlı, Afrikalı Ali ve Orhan Çakmak’ın konuk olacağı gecede 15 Temmuz darbe girişiminde gözünü bile kırpmadan bu ülke için canını feda eden şehitler de anılacak.
Toplantıya Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Ramis Şiyak, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, Daire Müdürleri ve basın mensupları katıldı.
Etkinlik program şöyle:
“10 Ekim Pazartesi: Kültür Sitesi Lale Salonu fuayesinde saat 10.00’da Türk İslam Sanatları Sergisi Açılışı. Demokrasi Meydanında saat 12.00’de Uluslararası Misafir Öğrenciler Ülke Tanıtım Stantları ve Aşure Dağıtımı. Ayn-ı Ali Parkında saat 15.00’de Amin Alayı. 11 Ekim Salı Demokrasi Meydanında saat 12.00’de Uluslararası Misafir Öğrenciler Ülke Tanıtım Stantları. Forum Magnesia’da saat 15.00’de Yunus Emre Temalı Resim Sergisi. Kültür Sitesi Lale Salonunda saat 20.00’de Aktif Felsefe Derneğince Düzenlenen Yunus Emre Gösterisi. Ayn-I Ali Parkında saat 20.00-21.30’da Yunus Emre Sahneleri. 12 Ekim Çarşamba: Demokrasi Meydanında saat 12.00’de Uluslararası Misafir Öğrenciler Ülke Tanıtım Stantları Aşure ve Şerbet Dağıtımı. saat 20.00-21.30 ’daYunus Emre Sahneleri. Kültür Sitesi Lale Salonunda saat 20.00’de Manisa Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından ‘Yunus Emre Aşkıyla Cem Olduk’ konulu Albayrak Kardeşler Konseri. 13 Ekim Perşembe: Demokrasi Meydanında saat 12.00 Uluslararası Misafir Öğrenciler Ülke Tanıtım Stantları, saat 20.00-21.30’da Yunus Emre Sahneleri. Kültür Sitesi Lale Salonunda saat 20.30’da Yunus Emre İlahileri Beste Yarışması Finali. 14 Ekim Cuma: Kültür Sitesi Lale Salonunda saat 10.00-17.00 arası 2. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu. Atatürk Spor Salonunda saat 21.00’de Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Yunus Emre Söyleşisi. 15 Ekim Cumartesi: Kültür Sitesi Lale Salonunda saat 10.00-17.00 arası 2. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu. Atatürk Spor Salonunda saat 20.00’de Şehitleri Anma Gecesi. 16 Ekim Pazar: saat 10.00’da Kula Yunus Emre ve Tapduk Emre Haziresi Ziyareti.”