İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Muhammet Şimşek‘in bir yıldır üzerinde çalıştığı ilk kitabı “Kapan Ağzı” 16 Eylül’de raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.
Kitabının konusunun aksiyon olduğunu söyleyen ama okuyucunun merakını saklı tutmak için çok fazla detay vermeyen Şimşek, “Kitap yurt dışına kaçırılan ve haberi olmadan hafızası silinen karakterin içinde bulunduğu oyundan çıkmaya çalışırken başından geçenleri anlatıyor. Kendisine oynanan oyundan çıkıp çıkamayacağını okuyucular kitabı okuyunca görecektir” dedi.
Kitap yazmak için plan yapmadığını bir gün kendisini bilgisayar başında kitap yazarken bulduğunu ifade eden Şimşek, “Kitap yazmaya nasıl başladığım konusunda hiçbir fikrim yok bir gün kendimi bilgisayar başında kitap yazarken buldum. Arkadaşlarım vesile oldu diyebilirim aslında. Uçuk kaçık ve yaratıcı düşündüğümü söylediler. Bende bu düşüncelerimi kaleme almak istedim. İlk başlarda kitap çıkarmak gibi bir amacım yoktu kendim için yazıyordum. Kitabı bitirdikten sonra babama ve çevremdekilere okuttum, insanları heyecanlandırdığını gördüm ve kitabı basmaya karar verdim” diye konuştu.
“İnsanlar inandıkları şeyin peşinden gitsinler”
Kitabın adını neden ‘Kapan Ağzı’ koyduğunu da açıklayan Şimşek, “Kitabın adını Kapan Ağzı koydum çünkü karakter bulunduğu durum itibariyle bir tuzağa çekiliyor, bunu en iyi ifade eden kelime “Kapan”dı, karakterde kapanın ağzındaydı yani içine tam düşmemişti o yüzden bu ismi tercih ettim. Yaptığım iş umarım beğenilir, müthiş heyecanlıyım. İnsanlara yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyorum. Kitabımı okuyan insanlara bir şeyler katabilmişsem doğru yolda olacağım, insanlar ne kadar güzel yazmış derlerse bu benim için büyük bir onurdur.” açıklamasında bulundu.
“Kitapta okuyucuya vermek istediğim mesaj hiçbir şeyin peşini hiçbir zaman bırakmasınlar” diyen Şimşek, “Eğer bir vizyon ya da misyonları varsa mutlaka onun üzerine gitsinler. Bir şeyi bilmemeleri o şeyi öğrenemeyip yapmayacakları anlamına gelmez. Kitap insanların istedikleri şeyi sonuna kadar kovalamaları gerektiğinden bahsediyor.” dedi.
“İşletmeci hayatta her şeydir”
İyi bir çocukluk geçirdiğini, anne ve babasıyla arkadaş gibi olduklarını belirten Şimşek, ailesinin sürekli kendisini geliştirmek için kitap okumaya sevk ettiğini bu vesileyle de aksiyon ve tarih kitaplarına merak sardığını dile getirdi.
“İşletme okuyorum ama bana göre bir işletmeci her şeydir.” diyen Şimşek, “İşletmeci, yazardır, avukattır, doktordur, mühendistir. Bir şeyleri başarmak istiyorsanız işletmeci kafasına sahip olmanız gerekiyor. İyi bir işletmeci kafasına sahip olduğumu henüz düşünmüyorum ama bunun için kendimi geliştiriyorum.” diyen konuştu.
“Kötü kitap yoktur”
Genç yaşta kitap yazmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Şimşek, “Genç yaşta kitap yazmak isteyen varsa çevresindekileri dinlemesinler çünkü birisine bir şey yaptığınızı söylediğinizde kıskanıp sizi aşağı çekmek isteyebiliyorlar. Olumsuz eleştirilere kulak tıkasınlar. Eğer bir şeyler karalıyorlarsa zaten devamı gelecektir. Ayrıca bence kötü kitap yoktur” dedi.
Halide Edip Adıvar ve Can Yücel’i örnek aldığını söyleyen Şimşek, Can Yücel’in ‘Bağlanmayacaksın’ diye bir şiiri var orada ele aldığı konu ve üslubu beni çok etkiledi. Aslında ben birine bağlanma taraftarıyım ama Can Yücel’in o şirinden çok etkilenmiştim” açıklamasında bulundu.