Rusya parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili İosif Kobzon, Türk-Rus Kültür Merkezi’nin halkların dostluğunda önemli katkı sağladığını ifade etti.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Kobzon, “Türk-Rus Kültür Merkezi çok güzel çalışmalar yapıyor. Dostane, kardeşçe hem Türk hem de Rus kültürünü, hayat tarzını tanıtıyor. Defalarca etkinliklerine katıldım. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Örneğin geçenlerde yapılan resim yarışmasında Rus çocuklar, Türkiye’yi kendi resimlerine taşıdı. Çocuklar, çizdikleri resimlerde bol güneş ve mutluluk duygularını yansıdı.” dedi.

Türklerin, Rus yazarlar, Puşkin, Lermantov ve Tolstoy’u okuduklarını belirten Kobzon, “Türkler Rusça öğreniyor ve bu eserleri Rusça okuyor. Büyük bir hoşgörü örneği. Dünyamız bugünlerde çok gergin. İhtilaflar, savaşlar. Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulanıyor, biz düşman ilan edildik başka devletler tarafından. Türk dostlarımız ise nasıl dostluk yapılması gerektiğini gösteriyor. Türk dostlarımız saygı, dostluk duygularını yaşatıyor bize karşı. Bu diğer ülkeler için de örnek olmalı.” dedi.

Türk-Rus Kültür Merkezi’nin faaliyetleri sayesinde Türk ve Rus çocukların karşılıklı ülkeleri daha yakından tanıdığına işaret eden Kobzon, “Rus çocuklar Türkiye resimlerini yapıyor, Türk çocuklar Rusça öğreniyor, Rus kültürü ile ilgileniyor. Gelecek ilişkilerimizin temeli de bu. Bu gelecekte ilişkilerimizin güçlü olacağının garantisi. Bu çocuklar ikili ilişkilere olumlu, faydalı katkı sağlıyor.” şeklinde konuştu.