Sanat hayatına 2003 yılından beri verdiği solo konserlerle devam eden Soprano Op. Dr. Karin Bozkurt, bu kez ünlü Tenor Bülent Külekçi ile Beşiktaş Belediyesi’nin sponsorluğunda, lösemili çocuklar yararına sahne aldı.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Karin Bozkurt bu kez ünlü Tenor Bülent Külekçi ile operaların en ünlü aryalarını, düetlerini ve ruhu dinlendiren napolitenleri lösemili çocuklar için verdikleri konserde, Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde seslendirdi. Soprano Bozkurt ile Tenor Külekçi’ye Ulaş Kurugüllü yönetimindeki Opera Oda Orkestrası ve Korrepetitörler Rayna Popova ve Simten Deniz Şenpolat eşlik etti. Güneş Kaya yönetimindeki Beşiktaş Çocuk Korosu da konsere renk kattı.
Etkinlikte konuşan Bozkurt, ’’Kadın doğum uzmanıyım. İki aşkım var. Biri kadın doğum diğeri ise müzik. Bu ikisini köprü yapıp birleştirmeye çalışıyorum. Şarkı söylemek ve tıp büyük bir aşk. İnsanlara yardım etmek çok güzel. Benim yola çıkış noktam; yaptığımız müziği dinleyen insanlar, eğitim seviyesi yüksek duyarlı ve gelişmiş insanlar. Bu yüzden müzik için güzel bir projeyle yan yana geldiğimizde, elimiz bir şeye değsin, her seferinde bir amacımız olsun diye düşünüyorum. Şimdiye kadar birkaç böyle proje yaptık. Bu sefer lösemili ve kanserli çocuklara küçük bir yardımımız olsun diye düşündük. İnşallah toplanan yardımlar en azından birkaç çocuğumuzun hayatına renk katar diye düşünüyorum.’’ dedi.
Hem sanatçı hem de doktor olan Bozkurt, iki mesleği nasıl yaptığını şöyle anlattı: ’’İkisi de çok zor meslek. Severek yaptıktan ve bir çalışma disiplini olduktan sonra ikisi gayet güzel gidiyor. Tabii ki her şeyin zorluğu var. Zorluklar daha güzel işlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bazen çocuklarımdan zaman çalıyorum, bazen de eşimden zaman çalıyorum. İkisi birlikte çok güzel devam ediyor.’’
’’SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE SEVEREK YER ALIRIM’’
Önümüzdeki zamanlarda sosyal sorumluluk projelerinde mutlaka yer alacağını belirten Bozkurt, ’’Profesyonel olarak yaptığım iş kadın doğum uzmanlığıdır. Konservatuara devem edip, şan eğitimi aldım. Bu işi para kazanmak için yapmıyorum. Para beklentim olmadığı için sosyal sorumluluk projesi kapsamından bu işi yapmak beni mutlu ediyor. Umarım güzel teklifler gelir. Severek o projelerde yer almak isterim’’ diye konuştu.
"Sosyal sorumluluk anlamında herkes kendi çapında bir şeyler yapabilir" diye konuşan Bozkurt, ’’Ben müzikle insanlara ulaşmaya çalışıyorum. Başkası yaptığı bir el örgüsüyle insanlara ulaşabilir. Herkes elinden gelen ufak bir şey yaparsa, küçük şeyler büyür ve ortaya güzel projeler çıkar diye düşünüyorum’’ dedi.
"NİKAHLARDAN ALDIĞIM ÜCRETİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE KULLANIYORUM’’
Projeye destek veren Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Beşiktaş Belediyesi yani kamu kuruluşu ile STK’ların işbirliğine sahne oluyor. Son iki yıldır bu böyle devam ediyor. Bizim yaptığımız projeler, gelen projelere yaklaşımımız, onlarla olan işbirliğimiz ve kurduğumuz dünya çok hızlı büyüyor. Toplumda çok ciddi karşılık bulan projelerin, uygulamaların çevredeki herkesi heveslendirdiğini ve bize doğru akışın arttığını görüyoruz. Bu da beni heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. İmkanlarımızı çok efektif kullanıyoruz. Ben nikahlarda çok davet alıyorum. Çok sayıda nikah gerçekleştiriyoruz. Nikahlar lüks otellerde olunca biz bunda kaynak oluşturduk. Bu nikahlara ücretli gidiyorum. Bu kaynağı bu tür sosyal sorumluluk projelerinde destek amaçlı kullanıyoruz. Lösemili çocuklar için Soprano Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Karin Bozkurt’un önderliğinde, Tenor Bülent Külekçi’nin katkılarıyla sosyal sorumluluk projesini gerçekleştiriyoruz. Bugün burada Beşiktaş’ın çocukları var. Yüz ailenin, yüz güzel evladı ciddi müzik eğitimi alıyorlar. Eğitim sonucunda, lösemili çocuklar yararına Beşiktaş Belediyesi Çocuk Korusu konser verdi’’ dedi.
Sosyal sorumluluk anlamında mesaj veren Başkan Hazinedar, ’’Sosyal sorumluluk bazen oturduğumuz yerden oluyor. Bu konuda duyarlı gençler maratonlarda koşuyorlar. İnsanlar oturdukları yerden internette girerek bile bir şeyler yapabilirler. Katkılar sunabilirler. Onun oluşturacağı sinerji çok büyük. Biz dileriz ki, herkes Beşiktaş’ın sitesini, sosyal medya hesaplarını takip etsinler ve bizimle birlikte olsunlar. Bu dünyayı birlikte büyütelim’’ ifadelerini kullandı.