Doğa filmlerinin yönetmeni olarak biline Şerif Gören, her dönemin kendine göre zorluğu olduğunu belirterek, "Bugünkü iktidara karşı yanlış yapmaman gerekebilir, yaparsan Maliyeci kapına gelebilir, sinema bulamazsınız. 1970'ler farklı, 1980'ler farklı, 2015'lerde farklı. Bunları atlatmak hakikaten zor. Ben o yüzden emekli olmaya başladım." dedi.

Dondurmam Gaymak, Entelköy Efeköy’e Karşı gibi filmlere imza atan yönetmen Yüksel Aksu'nun öncülüğünde Muğla'nın Ula ilçesinde kurulan "Geliyoruuu Sinema Geliyoruuu" isimli sanat atölyesinde dersler başladı. İlk dersi Gören verdi. Her yaş grubundan yaklaşık 250 kişinin katıldığı derste tecrübelerini, yaşadıklarını ve neler yapılması gerektiğini anlattı. Yönetmenlik için kitap okumak kadar çok büyük birikime ihtiyaç olduğunu dile getiren Şerif Gören, "Bu birikim çok okuyarak, çok gezerek, çok insan tanıyarak, çok mekân tanıyarak olabilir. İkincisi ise iyi hayal kurabilmektir. Üçüncüsü sevgidir, dördüncüsü saygıdır, beşincisi de tekniği çok iyi bilmektir. Kendi anlatımınızı, kendi silahınızı oluşturamazsanız sıradan bir insan olursunuz. Kendi diliniz olmalı. Eleştirmenler bana, Şerif Gören sineması derlerdi. Dilim diğerlerinden biraz daha farklıydı. En önemli yönüm de doğa filmlerinde çok daha başarılı olmam ama doğayı bir malzeme, insan gibi katkı sağlayan bir şey olarak görüyorum. Doğa benim için her zaman inanılmaz bir şey olmuştur. Köprü, Deprem, Tomruk, Yol, Katırcılar, Derman gibi filmlerde doğayı en iyi kullandığımı düşünüyorum." dedi.

Yönetmen Gören, sinemanın her dönemde zorlukları olduğunu kaydederek, "Bizim sinemaya başladığımız dönemde sansür diye bir baş belası vardı. Halen var ama o kadar değil. O zamanlar sinemada bugünkü rahatlık yoktu. O sansürü aşmak bile önemli bir işti. Çektiğiniz filmlerde devlete bir yan bakış bile olmaması gerekiyordu. O yüzden daha yaratıcı olmak zorunda kalıyordunuz, filmin içine gizli gizli bir şeyler sokuşturmak gibi. 16 Eylül 1980’de bu yüzden hapse girdim. 'Yol' filmi yüzünden tam 60 yılla yargılandım. Bir Orhan Gencebay, 'Derdim Dünyadan Büyük' filminde, halkı silahlı isyana teşvik etmek suçundan yargılandım. Onun için her dönemin kendine göre zorlukları var. Şimdi de bazı şeylere dokunmamak gerekiyor. O zaman sinema bulmanız zorlaşabilir, televizyonda gösterme işiniz zorlaşabilir. Sansür yok ama kendi otosansürünüzü yaratmak zorundasınız." şeklinde konuştu.

Tomruk filmini Muğla’da çektiğini hatırlatan Gören, doğanın sinemadaki yerinin çok önemli olduğunu belirtti. Tomruk, Katırcılar ve Yol filmlerinde genellikle doğanın faydası, zaman zaman da zararı olduğunu söyleyen Gören, "Teori her şey değildir. Pratik, yeteneği ortaya koyar. Ege insanı yeteneklidir. Tomruk filminde rol verdiğim insanlar, profesyonellere taş çıkarttı. Bu atölyenin, Türk sinemasına çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yüksel Aksu'yu tebrik ediyorum." diye konuştu.