Yunanistan’ın ünlü şefi ve sunucu Maria Ekmekçioğlu, 2015 Nisan ayında Türk mutfağı üzerine belgesel film çekmek üzere Türkiye’ye gelecek. İzmir, Trabzon, Kayseri, Kapadokya, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul 'da çekilecek televizyon programı 12 bölümden oluşacak, üç bölümü İzmir ve çevresinde yapılacak. Ekmekçioğlu ve 10 kişilik çekim ekibine, 1958’den beri faaliyet gösteren ve Türkiye’nin ilk turizm derneği olma özelliği taşıyan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), nisan ayı içerisinde İzmir’de evsahipliği yapacak.

ETİK Başkanı Mehmet İşler, söz konusu programın İzmir’in tanıtımına katkı yapacağını belirterek, ”Böyle bir projeye ev sahipliği yapmak bizleri çok mutlu ediyor. İzmir’in tanıtımı açısından böyle bir projenin hayata geçirilecek olması büyük önem teşkil etmektedir. 8 bin 500 yıllık tarihe sahip İzmirimiz, aynı zamanda farklı turizm çeşitliliklerini içinde barındırmaktadır. Artık günümüzde dünya turizminde algıda farkındalık ve seçicilik yaratan destinasyon bölgeleri ön plana çıkıyor.” dedi.

Türkiye’de farklı mutfaklara, tatlara sahip destinasyonları ziyaret edecek olan Maria Ekmekçioğlu, buraların tarih ve kültür değerleriyle birlikte doğal güzellikleri ve mutfaklarının tanıtımına ilişkin çekimler de yapacak. Ayrıca program konsepti dahilinde hazırlayacağı birbirinden güzel tatları, ziyaret ettiği destinasyonun tarihi ya da doğal güzelliklerine göre bir mekan belirleyerek ve açıkhavada o yörenin yemeklerini yapacak. İzmir ve çevresindeki çekim yerleri şunlar: Kızlarağası Hanı, Konak Meydanı, Alsancak, Bergama, Seferihisar, Teos, Urla Klazomenai, Foça, Alaçatı, Çeşme, Urla, Şirince, Ayvalık ve Cunda.