İzmir'in Urla Belediyesi ile Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri'nin töreni için geri sayım başladı. Geçen yıllarda şiir ve öykü dallarında yapılan yarışma, bu yıl roman dalında üçüncü defa yapılacak. Toplam 54 yazarın başvurduğu yarışma sonunda, ödüle değer görülen eserin sahibine 10 bin lira verilecek.

Yarışmayı, genç yazarları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla düzenlediklerini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Sanatın her dalını Urla’da aktif bir şekilde yaşatmak istiyoruz, çünkü burada nice değerli ses sanatçıları, ressamlar, heykeltraşlar, müzisyenler, edebiyatçılar yaşamış. Bu yüzden gençlerimizi sanat ve edebiyatla buluşturmak bizim görevimiz.” dedi.

Ödülü kazanan eser, 27 Aralık 2015 tarihinde basın yoluyla ilan edilecek. Yazar Necati Cumalı’nın doğum tarihi olan 13 Ocak'ta ise Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlenecek. Seçili kurulda İsmail Mert Başat, Nilüfer Kuyaş, Feyza Hepçilingirler, Ömer Türkeş ve Hayri K.Yetkin yer alıyor.