Bu yıl uluslararası boyuta taşınan Urla Bağbozumu Şenliği başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, Ege Üniversitesi ve Urla Ziraat Odası işbirliğiyle bu yıl ilk kez uluslararası boyutta düzenlenen şenlikte ilk olarak kortej yürüyüşü yapıldı.

Renkli görüntülere sahne olan korteje CHP milletvekilleri Ali Yiğit, Tuncay Özkan, Musa Çam, Özcan Purçu ve Zeynep Altıok, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Kaymakamı Murat Demiryürek, Belediye Başkanı Sibel Uyar, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Urlalıların büyük ilgi gösterdiği, Jandarma Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na dek süren korteje, şenlik kapsamındaki optimist yelken yarışları için gelen yabancı çocuklar da renk kattı.

Halk oyunu gösterileriyle başlayan ve 16 Ağustos 2015 tarihine kadar devam edecek şenliğin açılış töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, yarımadanın ve İzmir’in kalkınması için yaptıkları çalışmaların semeresini gördükleri bir etkinlik olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Geçen aylarda ilçede son derece başarılı bir "Enginar Festivali" düzenlediklerini hatırlatan Kocaoğlu, “Bu festivalin de Urla ve yarımadamızı tanıtacağına ve hem turizmin hem tarımın gelişimine büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. İZKA ile birlikte Yarımada Stratejik Planı hazırlandı, şimdi bunu uyguluyoruz. Ardından Bakırçay ve Gediz stratejik planlarını hayata geçireceğiz. Yerel yönetimler, aynı zamanda kentlerinin, bölgelerinin kalkınmasından da sorumlu olacak. 11 yıldır uğraş verdiğimiz ve yerelde kalkınma amaçlı projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. İzmir’in kalkınması için çalışıyoruz.” dedi. Yaşanan süreçte en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu dile getiren Kocaoğlu, “Kenetlenip birlikte yaşamak zorunda olduğumuzun bir kez daha altını çiziyorum. Ülkelerin, kendi vatandaşlarından başka dostu yoktur. Bu ekonomik krizden, bunalımdan ancak birlik ve beraberlik ve gayreti içinde kurtulabilir, akan kanı, şehit haberlerini ancak böyle durdurabiliriz. Başka yolu yoktur. Buradan ‘barışa, barışa, barışa’ diyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Uyar da ülke olarak karanlık bir süreçten geçildiğini belirterek şunları kaydetti: “Evlatlarımız şehit düşüyor. Ülkemizin sevgiye, hoşgörüye, barışa, bizlerin insan olduğumuzu, aynı topraklarda kardeşçe yaşabileceğimizi hatırlamaya ihtiyacımız var. Urla’dan tüm ülkeye birlik beraberlik mesajları vereceğimiz üç gün planladık. Bağbozumu Şenliğimiz, eğlenceden ziyade ilçe ekonomisine cansuyu olacak. Esnafın ve çiftçimizin yüzünü güldürmek, Urla’yı tüm dünyaya tanıtmak, tarımsal kalkınmanın önemini göstermek ve çiftçimize destek olmak istiyoruz. İmeceyle gönül verilen bir işin ne kadar güzellikler yaşattığını gösteren bu proje için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

Üreticiler adına konuşan Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç ise bir belediye bünyesinde ilk defa tarım daire başkanlığı kurarak, sektöre verdiği destekler dolayısıyla Kocaoğlu’na teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Toprak ve Başkan Kocaoğlu, şenlik alanını gezerek üreticilerle buluştu.