İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Dünya Ozanı Aşık Veysel Kültür ve Sanat Günleri programı düzenlendi. Vali Alim Barut, “Aşık Veysel'i tanımayan Türkiye’yi ve Türk milletini tanıyamaz, Sivas'ı hiç tanıyamaz” dedi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Vali Alim Barut, Aşık Veysel’in nice ozanlar gibi Sivas’ın toprağında yetiştiğini belirterek, “Toprak deyince ‘Benim Sadık Yârim Kara topraktır’ dizeleri ister istemez dilimizden dökülüyor. Sadık yâri kara toprak olan aşığımız şu anda toprağa kavuştu. Ama eserlerinin her bir satırı gönlümüzde. Sivas’tan yetişti ama dünyaya hitap eden eserlerini usanmadan her yerde söylenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“Aşık Veysel'i tanımayan Türkiye’yi ve Türk milletini tanımaz, Sivas'ı hiç tanıyamaz” sözlerini kullanan Vali Barut, “Dolayısıyla bizim Aşık Veysel'e ve onun hatırasına dair görev ve sorumluluklarımız devam ediyor. Bu sorumluluk kapsamında böyle bir organizasyonda bir araya geldik.” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise, “Aşık Veysel bu topraklarda yetişti ancak Veysel sınırları aştı, o yüzden biz Dünya Ozanı Aşık Veysel dedik. Bu topraklardan Aşık Veysel gibi bir değerin çıkmış olmasından dolayı çok mutluyuz. Aşık Veysel Şatıroğlu sadece anılmamalı, onun mesajları da anlamalı” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun oğlu Bahri Şatıroğlu ile beraberindekiler ressamların fırçasından Aşık Veysel Resim Sergisi ile Gazeteci Yücel Yönal’ın arşivinden Aşık Veysel fotoğraf sergisini açtı.