Kayseri Valisi Orhan Düzgün’e Melikgazi Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Gürcan Senem tarafından slayt eşliğinde tarihi mekanların onarımıyla ilgili brifing verildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, brifingde yaptığı açıklamada, belediye olarak son bir yıl içerisinde 12 yapının onarımının gerçekleştirildiğini, 5 ayrı yerde devam ettiğini ve 24 tarihi eserin ise onarımı için projelendirme çalışmasının yapıldığını söyledi.

Kayseri şehrinde yer alan tarihi yapıların sadece Kayseri’ye değil Anadolu’nun hatta dünya kültür mirasının birer eseri olduğunu belirten Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Melikgazi Belediyesi çalışmaları ile örnek teşkil eden çalışmalar sergilenmektedir. Melikgazi İlçesi gerçekleştirilen belediye yatırımları ile yarınları daha sağlıklı, imarlı ve planlı bir şehirleşme ile karşılamaktadır. Alt yapı sorunu olmayan, gecekondulaşmayı tamamen ortadan kaldıran, seyyar satıcı ve at arabalarını sorunu çözen Melikgazi Belediyesi 2015 yılını tarihi mekânların onarımı, bakımı ve günümüz hizmetine kazandırılması olarak planlamış ve tüm iş akışını buna göre sıralanmıştır. Çağırağası Konağı ile başlayan tarihi mekânların onarılması, Kiçikapu Konağı, Gülük Çeşmesi ve Hamamı ile devam etmiş ve uygulaması tamamlanmış yapılarını da günümüz hizmetine sunmuştur. Üstelik bu yapıları Erciyes Üniversitesi ile Mimarlar Odasının hizmetine sunarak tarihe eserlere özellik katmıştır. Kayseri ilinde en çok tarihi eserin yer aldığı ilçe olarak tarihi mekânların sahiplenilmesi son derece anlamlıdır. Kendilerini kutluyorum.”

Melikgazi şehrinde Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait eserleri bir arada görülebileceğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin aynı zamanda bir turizm ve kültür şehri olduğunu bu avantajı hem sosyal hayata hem de ekonomiye kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.