Kütüphane Haftası programı dolayısıyla Kırıkkale’de kitap okuma etkinliği düzenlendi. Kitap okuma etkinliğine başlamadan önce Vali Ali Kolat, iyi bir kitabın, insana can ve kan olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Okuma etkinliğine, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Kültür ve Turim Müdürü Yahya Kemal Er, Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, birim müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğrenciler ile yakından ilgilenen Vali Kolat, ön sözünü kendisinin yazdığı Çanakkale Savaşları ile ilgili kitabı okudu.

Vali Kolat burada yaptığı konuşmada 51'inci Kütüphanecilik Haftası nedeniyle bir etkinliği daha gerçekleştirdiklerini belirtip, " Burada öğrencilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, öğretmenlerimizle, memurlarımızla ve vatandaşlarımızla birlikte yarım saat kitap okuduk. Buradaki amacımız, kitap okumaya, kütüphaneler haftasına dikkati çekmek, kitap okumanın önemini vurgulamak, bu algıyı herkese yaygınlaştırmak. Etkinliğe katılan bu güzel öğrencilerimize, çocuklarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bunlar bundan sonra kitap okumayı daha fazla alışkanlık haline getirecekler, kitap okumanın iyi bir dost kazanmak olduğunu görecekler. Herkes kitapla dost olsun. Kitaplar gerçekten bizim kültürümüzdür, geleceğimizdir, mirasımızdır ve geçmişimizdir. Bu anlamda kitap ile kim haşır neşir oluyorsa, geleceği de o kadar parlaktır." dedi.