Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye’deki gençlik merkezleri arasından ilk ve tek Kayseri’de hazırlanan ve engelli gençlerin enstrüman çalması ile ritim eğitimi almasını amaçlayan 'Engelsiz Notalar' Projesi’ne katılan engelli gençlerle bir araya geldi.

Vali Düzgün, beraberindeki Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile birlikte Kayseri Gençlik Merkezi’ndeki “Engelsiz Notalar” kursunu ziyaret etti. Engelleri aşarak hem ritim hem de enstrüman eğitimi alan engelli gençlerle sohbet eden ve başarı dileyen Vali Düzgün, engelli gençlerin gösterdiği gayretin örnek olması gerektiğine dikkati çekti. İlk kez Kayseri’de hazırlanan ve Türkiye’deki Gençlik Merkezleri arasında ilk ve tek olan “Engelsiz Notalar” Projesi ile 15 Kasım 2014 tarihinden bu yana eğitim alan farklı engel gruplarındaki 8 genç ile yakından ilgilenen Vali Düzgün, “Hepsi projenin birer kahramanı” dediği gençlerin gayret ve azim ile insanların her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğinin güzel bir örneği olduğunu ifade etti.

Vali Düzgün’ün ziyaretinden ve yakın ilgisinden dolayı son derece mutlu olduklarını belirten engelli öğrenciler “Engelsiz Notalar” kursu sayesinde davul, tef, dümbelek gibi enstrümanları çalmayı öğrendiklerini dile getirerek pazar günü Engelsiz Notalar konseri vereceklerini anlattılar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kayseri Gençlik Merkezi’nden Türkan Yalçın Aslan tarafından hazırlanan ve eğitmenliğini Suat Karakuş’un üstlendiği Engelsiz Notalar Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 8 engelli genç 12 Nisan Pazar günü saat 14.00’te verecekleri konser ile yeteneklerini sergileyecek.