Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar kapsamında Türk Halk Müziği ve Polifonik Korosu kuruldu.
Atatürk İş Merkezi’nde haftada bir gün yapılacak etkinlikteki koro çalışmaları Öğretmen Reşat Gümüş ve Kenan Yılmaz tarafından yürütüleceği, çalışmaların Haziran 2017’ye kadar devam edeceği, çevre il, ilçe ve yurt dışında konserler verileceği ifade edildi. İlk etapta 45 kişinin katıldığı kursa isteyen herkesin, her yaş grubunun katılabileceği ve her yöreden türkülerin çalışılacağı etkinliğin amacının sosyal birlikteliğin sağlanması, çok sesli müziğin sevdirilmesi ve ilçe tanıtımına katkıda bulunulması olduğu, yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde ilçe halkına sunum yapılacağı, Gürcistan ve Almanya’da da konserler verilmesinin planlandığı açıklandı.
Koroya katılan Ozan Rasim Genç, halk müziğinin en önemli kültürel değerlerden olduğuna dikkat çekerek “Sanat ayrı derelerden aksa da aynı barajda toplanır” dedi.
Koroda yer alan Hatice Tarkan Doğanay, koroya sosyal bir aktivitede bulunmak, yeni arkadaşlar edinmek, halk kültürü olan halk müziğini yaşatmak olduğunu belirterek “Halk müziği ile duygular daha kolay aktarılıyor” ifadesini kullandı.