Özel Toros Finike Koleji, aile ve çocuk iletişimindeki sorunları çözmek için vücudumuzun biyolojik saati (kronobiyoloji) konulu seminer düzenledi.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilensemineri Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi kişisel gelişim uzmanı İsmail Eroğlu verdi. İnsan bedeninin 24 saat içinde çok kez değiştiğini ve çeşitli biyolojik özellikler gösterdiğini belirten Eroğlu, sporun önemine değindi. Bedeninin insanın doğal saati olduğunu ifade eden Eroğlu, “Bazı günler bu saati aktif hale getiririz. İşe gitmek için, okula başlarken uyanmak için, beden saatimizin alarmını kurarız. Bir kaç gün içinde bedenin kendi saatini kurduğunu ve saat çalmadan çok kısa bir süre önce hatta birkaç dakika önce uyandığımızı göreceksiniz." dedi.

Bedenimizin kendi doğal saati devreye girdiği zaman bize, ne kadar uyuyacağımızı, ne zaman uyanacağımızı ve ne zaman uyumamız gerektiğini söyler. Bedenimizde yalnızca uyku düzenini değil, birçok işlevin zamanlamasını yapan bir sistem bulunur. İşte, bu doğal zamanlayıcıya 'biyolojik saat' deniyor. Bu doğal zamanlayıcı sayesinde hücreler işlevlerini belirli zamanlarda artırıp, başka zamanlarda ise azaltıyor." diye konutu.

Aile ve öğrenci iletişimindeki sorunları çözmek için her yıl velilerine eğitim seminerleri düzenlediklerini belirten Toros Finike Kolej Müdürü Cemil Demirtaş ise şunları söyledi: “Okulumuzda sadece öğrencileri değil velilerimizi de yetiştiriyoruz. Özellikle öğrencilerin ve velilerin yarıyıl tatilini verimli bir şekilde geçirmeleri için bu seminerin faydalı olacağını düşünüyoruz. Çocuğun eğitiminde ailenin rolünü artırmak için her yıl sahasında uzman kişisel gelişim uzmanlarını getirerek çeşitli seminerler düzenliyoruz. Bugün de vücudumuzun biyolojik saati konulu seminerini düzenledik."