Avrupa Birliği (AB) Comenius Programı kapsamında Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Romanya'dan Kahramanmaraş'a gelen öğrenciler, Türk kültürünü öğreniyor.

Ekinözü Çok Programlı Lisesi'nin (ÇPL) konuğu 6 öğretmen ve 12 öğrenci tarihi, turistik bölgeleri ve köyleri gezerek yöresel kültür hakkında bilgi ediniyor.

Kaymakam Fatih Gül, heyetin kaymakamlığı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Comenius Projesi kapsamında 3 ülkeden gelen öğretmen ve öğrencilerin kent gezileri düzenlediğini söyledi.

ÇPL'deki öğrenci ve öğretmenlerin de 5 Mayıs tarihinde iadeyi ziyaret kapsamında 3 ülkeye gideceğini aktaran Gül, şunları kaydetti: "Bu proje ile ülkemiz, ilimizi ve kültürümüzü tanıtma fırsatı bulduk. Bizim öğrencilerimizde mayıs ayı içerisinde yapacakları ziyaretle bu ülkelerin kültürünü, yaşam tarzlarını ve oradaki eğitim sistemi ile yönetim sistemini öğrenmiş olacaklar. Öğrencilerimizin tamamı bu fırsattan yararlanamayacak. Giden öğrencilerimiz orada gördüklerini ve yaşadıklarını buradaki arkadaşlarına anlatacaktır. Böyle algılandığında yararlı bir proje olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gül, yabancı öğrencilerin Türkiye'den olumlu kanaat edinmelerini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Romanya Proje Koordinatörü Mrs Georgeta Preclescu ise Türkiye'nin havası, insanları ve sahip olduğu doğası ile çok güzel bir yer olduğunu belirtti.

Anadolu insanının sıcaklığı ve insani ilişkilerinin önemini anlatan Preslescu, "Heyette yer alan bütün arkadaşlarımız hallerinden memnun. Çok faydalı bilgiler edindik. Türk kültürünü tanımada önemli mesafeler aldık" ifadelerini kullandı.