Kayseri’de 85 yaşındaki Ümmülgülsüm Coşkun, 18 yaşından beri yazdığı şiirlerinden oluşan kitap çıkardı. Çocuklarının desteği ile kitap çıkartan ilkokul mezunu Ümmülgülsüm Coşkun, gençlere örnek olmayı amaçladığını söyledi.

Kayseri’nin Turan köyünde 1930 yılında dünyaya gelen Ümmülgülsüm Coşkun, o gün ki imkanlar nispetinde ilkokulu bitirmiş. Çocukluk yıllarında şiire merak sardığını anlatan Coşkun, “Ailem okuma yazmaya meraklı idi. Birbirlerine destek olurdu. Ali Rıza Önder ağabeyim ben 5 yaşında iken komşu çocuklarını kış odamızda toplar ve kitap okurdu. Yunus Emre’nin şiirlerini okurdu. Ben bundan etkilendim. Yunus Emre’nin şiirleri beni etkiledi ve daha sonra bende yazmaya başladım.” dedi.

İlk şiirini 18 yaşında yazdığını belirten Coşkun, “Şiirlerimi sevindiğim zaman, kızdığım zaman. Hırsızlara karşı yazıyorum. Kızdığım zaman ya da sevindiğim zaman yazarak gönlümü eğliyorum. İki yavrumu kaybettim ve onların acısıyla da daha çok yazmaya başladım. 85 yaşından 3 ay aldım ve hala yazıyorum. 250 şiirim var. Bunun dışında kaybolan yada kitapta yer almayanlar var.” dedi.

Kitabın basımına destek veren Ümmülgülsüm Coşkun’un oğlu Bahri Coşkun, annesinin 1940’lı yıllarda başladığı şiire hala devam ettiğini söyledi. Coşkun, şunları söyledi: “Ali Rıza Önder dayım olur ve kendisinin de çok sayıda kitabı var. Kayseri’nin ilk gazetecisi olan ve ilk Türkçe gazetesini çıkartan akrabamız Yunus Bekir’in de kitaplarını bastırdık. Şimdi ise annemin isteği üzerine şiirlerini kitapta topladık. Çok sayıda şiiri var ve bunları değerlendirerek ikinci kitabını çıkartacağız.”