Geçtiğimiz ay vefat eden ünlü yazar Yaşar Kemal’in 'Çakırcalı Mehmet Efe' isimli kitabı Oktay Chkotua tarafından Abhazca'ya çevrildi.

Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ile birlikte önceki gün Yaşar Kemal’in İstanbul’daki evine giden Oktay Chkotua, kitabı Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban’a takdim etti. Duygulu anlar yaşayan Ayşe Semiha Baban, kitabı merhum yazarın çalışma masasının üzerine koydu.

Bütün dünyanın tanıdığı ünlü yazarın hayata veda etmesinin Abhazya'da üzüntü ile karşılandığını dile getiren Oktay Chkotua, büyük ustanın Abhazya’da da tanındığını ve sevildiğini belirtti. Üstadın yakın zamanda Çakırcalı Efe isimli romanını Abhazya'ya kazandırdıklarını belirten Chkotua, "Ama ne yazık ki bu kitabı görmek büyük ustaya nasip olmadı. Kitabı kendisinin sağlığında teslim etmek istedim. Bu nedenle İstanbul'a geliş hazırlıkları yaparken hak vaki olduğunu öğrendim. En büyük arzum, bu kitabı, usta Yaşar Kemal’e hayatta iken armağan etmekti. Ancak nasip değilmiş." dedi ve Ayşe Semiha Baban’a sabır diledi.

Sakarya Abhaz Kültür Derneği Başkanı Oral Kobaş ise bundan 2 yıl önce Kocaali’nin Selahiye köyündeki 'Bganba’ların bir araya geldiği 5. Geleneksel Akrabalar Günü’ne ünlü Yazar Yaşar Kemal’in de katıldığını dile getirerek, büyük ustanın 57 yıl sonra tekrar köylerine gelmesinin büyük onur kaynağı olduğunu kaydetti.