National Geographic Türkiye'nin bu yıl Akmerkez sponsorluğunda düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.Türkiye'nin önemli isimlerinden foto muhabiri Ara Güler, NTV program yapımcısı Oğuz Haksever, National Geographic Uluslararası Edisyonlar Fotoğraf ve Tasarım Editörü  Darren Smith ve fotoğraf editörü Elizabeth Krist'ün yer aldığı Türkiye jürisi, National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın Türkiye ayağında 5500 fotoğrafı değerlendirdi.

1410 katılımcının 5500'ü aşkın fotoğrafla katıldığı yarışma İNSAN, DOĞA, MEKÂN ve Akmerkez Özel Kategorisi PAYLAŞMAK olmak üzere dört kategoride gerçekleşti. Yarışmada ilk üç kategorinin birincileri Türkiye'yi National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda temsil etmeye hak kazandı.

DOĞA kategorisinin üçüncüsü de Kahramanmaraşlı Şair-yazar ve amatör fotoğrafçı Yasin Mortaş oldu.

Mortaş konuyla ilgili, böyle prestijli bir yarışmada ödüle layık görülmenin kendini çok mutlu ettiğini söyleyerek jüri üyelerine teşekkür etti.

Mortaş, doğanın her zaman bakıldığında görülmeyen ihtişamını küçük bir kareyle de olsa paylaşmak ve yeryüzündeki bütün güzelliklerle ortak bir yerde buluşmak çok güzel. Bu bitimsiz güzelliklerin insan için yaratıldığını; görmenin bakmaktan önce geldiğini, eğer ağaca bakarken, küçük bir esinti ile; yaprağın salınışı ile bir kuşun ürpermesini görmüyorsak iç gözümüzün puslanan yanlarını silmemiz gerekir. dedi. Ödül alan fotoğrafımdaki yansıma, birebir aslını anlatıyor. Yeryüzü her zaman kendi orijinalliği ile kendini yansıtıyor; ama biz, kendimizi yansıtırken, yansıttığımız gölgemiz bizle tekrar hareket etmiyor, yansıtıldığı yerde duruyor, çünkü gölgemizde biliyor ki insan biraz sonra bir başka yere de kendine ait olmayan bir gölge bırakacak, dedi.