Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi, Yaylada Kitap Okutma Projesi (YAYKOP) kapsamında 2 bin 400 çocuk ve ailesini kitapla buluşturdu.

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi, bölgede Yörük köylerinde yaşayan yerleşik halkın yaz başında yaylalara çıkmaya bağlı yaylalara kitap götürüyor.

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, projeyle halkın ayağına giderek kitapla tanıştırmak olduğunu söyledi. Temin edilen kitapları 15 günlük sürelerle Manavgat'ın kalabalık yaylalarına götürülerek orada yaşayan halka kütüphane hizmeti sunduklarını belirten Oktay, yaylalara 8 defa kitap götürmesi yaptıklarını toplamda 2 bin 400 kitabı yaylalarda kitap severlerle buluşturduklarını kaydetti.

Yine ilerleyen günlerde 300 kitapla bir yaylaya daha gideceklerini belirten Oktay, yaylalarda çocukların kitapla buluşması yanı sıra çobanlarında kitapla tanışmasını sağlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Bu tür etkinliklerle yaylalarda çocukların küçük yaşta kitapla tanışmasını sağladıkları için mutlu olduklarını vurgulayan Oktay, şunları kaydetti: "Bölgemiz yazın sıcak ve nemli olmasına bağlı yılın yaklaşık olarak 4-5 ayını yaylada geçirmektedir. Yaz mevsiminin sıcağından kaçan çalışan kesiminde önemli bir kısmı geçici sürelerle (hafta sonları) yaylalarda zamanını geçirmektedir. Uzun yaz günlerinin en güzel etkin aracı kitap okumak olduğunu düşünmekteyiz. Bu bağlamda sıcak yaz mevsimin de en iyi kitap serin ortamlarda okunur diyerek yaylalara kitap götürdük. Her ne kadar günümüzün teknolojisinde klima yaşadığımız ortamları serinletse de bu serinlik doğal serinliğin yerini tutmamakta. Bölgemizin doğal serin alanları her zaman yaylalar olmuştur. Yaylada yaşayan ya da yaylada zamanını geçiren insanlarımızın ayağına kitap, dergi, gazete gibi okuma araçlarını, eğitim, kültür etkinliklerini götürmenin sevincini yaşıyoruz. Projeyle yaylalara insanımızın ayağına giderek kitapla buluşmasını sağlamanın mutluluğunu yaşadık."