Mart ayının son pazartesi günü kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kültür ve Medeniyet Topluluğu tarafından organize edilen ”˜Okur-Yazar Buluşması' için bu kez öğrencilerle söyleşmeye ve kitaplarını imzalamaya gelen, yazdığı birbirinden ilginç kitaplarıyla en çok satanlardan biri olan Yazar Bülent Akyürek oldu.

Kültür ve Medeniyet Topluluğu tarafından KSÜ Avşar Yerleşkesi içerisinde bulunan Cahit Zarifoğlu Konferans salonunda organize edilen programa Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sinan Baş, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Türkiye'de ”˜İtin biri',  ”˜İçinizdeki öküze oha deyin', ”˜Öğle namazına nasıl kalkılır', ”˜Yılgın Türkler' gibi birbirinden ilginç kitaplara imza atan Yazar Akyürek, öğrencilere hayatından ve kitaplarından anekdotlar anlatarak nasihatlerde bulundu. Öğrencilerin sorularına da samimiyetle cevaplayan Akyürek'e program sonunda Yrd.Doç.Dr. M.Fethi Yanardağ tarafından günün anısına bir ödül verildi.

YAZAR BÜLENT AKYÜREK KİMDİR?

1969'da Elazığ'da doğan yazar halen Ankara'da yaşamaktadır. Lise yıllarında kitapları basılmaya başlayan yazar kendi deyimi ile  ”˜Aç kalmamak adına çeşitli işlerde çalıştı hatta bir ara pet şişe bile topladı.' . Kendisini “Ben kelle koltukta yaşıyorum, kimsenin yazmaya cesaret edemediği yazıları yazıyorum,  benden daha delisi, daha zibidisi var mı?” diye tanımlayan ve yazdığı kitaplarla Türkiye'de en çok okunanlardan biri olan yazar genç yaşta kemik erimesinden dolayı kaybettiği bacaklarının yerine protez bacakları ile yaşamını sürdürmektedir.