Samanyolu Yazarlık Okulu, İslami ve fantastik romanlar yazarı Cenk Enes Özer’i ağırladı. Yazarlık Okulu öğrencileriyle yaklaşık iki saat süren söyleşi gerçekleştiren yazar, genç yazarlara tavsiyelerde bulundu. Yazma eğitimi alan genç yazar ve şair adayları sorular sorarak söyleşiyi genişletti.

Cenk Enes Özer, öğrencilere yazma konusunda sırlar verirken hatıralarından kesitler sundu. Yazar, “İlk olarak öğretmenlerimiz yardımıyla ‘Ali gel’ ile yazmaya başlarız. Aslında hepimiz kendi başımıza bir yazar sayılırız. Fakat hepimizin bildiği anlamda bir yazar olabilmek için yazmaya devam etmeyi başarmalıyız. Önce bizi yazmaya sevk edecek kadar güçlü bir istek duymalıyız. Sonra ne yazacağımıza karar vermeliyiz. Daha sonra da nasıl yazmalıyım sorusuna cevap vermeliyiz. Yazarlığın en zor kısmı yazıyı kâğıda geçirmek değildir, belki de en kolayı budur. Zor olan kısmı yazmadan önceki serüvendir.” dedi.

"YAZMA İSTEĞİ HAYAL GÜCÜ İLE DOĞAR"

Hayal gücünün kullanıldığı ölçüde yazma isteğinin doğacağını söyleyen yazar Özer, “Aslında karşılaştığımız hayata ait her kare bizi hayal gücümüzü kullandığımız kadar yazmaya sevk eder. Bir fotoğrafa bakıp oradan bir hikâye çıkarmak gibi. Veya filmi seyrederken sesini kapatın. Acaba ne konuşuyor olabilirler. Bunu anlamaya çalışmak sizin hayal gücünüzü zorlamanıza sebep olacaktır. Bazen de görüntüyü kapatın sesi dinleyin bu da bir başka açıdan, kafanızda kurgu mekanizmasını geliştirmenize yardımcı olacaktır.” dedi.