Kahramanmaraş Kültür Evi Derneği Başkanı ve Alkış Edebiyat Dergisi Yöneticisi Dr. Oğuz Paköz 7. kitabı  Ahır Dağı Destanını basına ve dostlarına tanıttı. Kahramanmaraş Şairler ve Yazarlar Konağı olarak düzenlenen Dedeoğlu Konağı'nda düzenlenen programa çok sayıda edebiyatsever katıldı.

Hayatını Kahramanmaraş'ın tanıtılmasına ve edebiyata adayan, Kahramanmaraş sevdalısı Yazar Oğuz Paköz çok sayıda misafirin huzurunda 32 sayfadan oluşan kitabın tamamını okudu. 

Özellikle kullandığı kelimeler, yöre isimleri, betimlemelerle dikkat çeken kitabı yazarının ağzından dinleyen misafirler kitaba olan hayranlıklarını dile getirdiler.

"Bu bir dağın destanıdır / Bir dağın / Ahır Dağının" diye söze başlayan Paköz kitabın yazılışıyla ilgili en önemli ayrıntıyı üç mısraya sığdırıyor ve şöyle diyor "Onu gönlümce yazdım / Gönlümce / Gönülce"

Kitabın her mısrasında gönülce yazıldığı hissediliyor. Kitap yazarın gönlünce yazıldığı gibi dinleyenler de kitabı kulaklarıyla değil gönülleriyle dinlediler ve yazarını gönülden alkışladılar.

Kitaptan okuyucularımız için bir kaç bölümü sunuyor ve meraklılarına kitabı mutlaka almalarını tavsiye ediyoruz.

"Maraşlının yaylası
Hem de otağı
Ozanlar aşıklar yatağı
Canlar canı
Ahırdağı"

...

Maraşlı seni dost bellemiş
İçli dışlı olmuş seninle
Kurtuluşa giderken
Sırtını sana dayamış
Demiş ki
Minareyi belimize sokalım
Kılıçtır diye
Ahırdağımıza tepük vuralım
Geri dur diye"