İzmir’de 84 yaşında vefat eden yazar, şair, gazeteci ve sinemacı Tarık Dursun K, son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşamını İzmir’in Foça ve Karşıyaka ilçesinde geçiren Tarık Dursun K (Kakınç), bir süredir Parkinson tedavisi görüyordu. Dün (11 Ağustos Salı) durumu ağırlaşan Tarık Dursun K. Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, akciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. İzmir’in yetiştirdiği önemli isimlerden bir olan Tarık Dursun K. için bugün Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cezane namazına yazarın ailesi, yakınları, gazeteci meslektaşları, okurları ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve vatandaşlar katıldı. Yazarın oğlu Zafer Kakınç ve kız kardeşi Esin Üçel, taziyeleri kabul etti.

Türkiye'nin çok önemli edebiyat adamını kaybettiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "İzmirli ve İzmir'de yaşamış ve bütün eserlerini burada yazmış. Bizim kuşağımızı ve genç kuşağı etkilemiş, Türkiye'nin çok önemli bir edebiyat adamını, yazarını kaybettik. Hepimizin, ailesinin ve İzmirlilerin başı sağolsun. Belediye başkanı olduktan sonra çok güzel günlerimiz ve sohbetlerimiz geçti. Bende kendisinden bilgilendim, istifade ettim. Nur içinde yatsın, eserleri, ülkemizi, hepimizi aydınlatmaya devam edecek. Hatırası önünde saygıyla eğiliyorum." dedi.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Tarık Dursun K, Çiğli Mezarlığı’nda ebediyete uğurlandı.

TARIK DURSUN K KİMDİR?

Yazar, senarist ve yönetmen Tarık Dursun K.'nın hayatını anlatan 'İmbatla Dol Kalbim' adlı bir belgesel çekilmişti. Belgeselde anlatılana göre 6 yaşında babası tarafından terk edilince, Kakınç olan soyadını K. olarak kullanmaya başladı. Yazar bunu, 'bir özgürlük denemesi' olarak nitelendiriyordu.

1949 yılında İzmir'de Anadolu gazetesinde sinema eleştirileri yazmaya başladı. Sonra sırasıyla Yeni Gün, Ankara Ulus, Yeni İstanbul ve Vatan gazetelerinde gündelik yazılar yazdı. Pazar Postası ve Akis dergilerinde sinema eleştirileri yazdı. Eleştirmen Ali Gevgilili ile birlikte aylık Yeni Sinema dergisini çıkarttı. Senaryo yazarlığı ve rejisörlük yapmıştır. 1969 yılında Kurul Kitabevi’ni açmış, Milliyet gazetesinde kitap tanıtma yazıları yazmış, Milliyet Yayınları’nı yönetmiştir. 1973 yılında Günümüzde Kitaplar adlı bir dergi çıkarmış, 1975 yılında Koza Yayınları'nın kurucuları arasında yer almıştır.

Sanata 1949 yılında şiirle başlamış, 1951 yılında Cengiz Tuncer ile Devrialem isimli ortak bir şiir kitabı yayımlamıştır. Daha sonra hikâye yazarlığına başlamıştır. Çeşitli ödüller alan Tarık Dursun K. İzmir'de yaşıyordu.