Bursa İrfan Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle okuyucularla buluşan yazar Yılmaz Yılmaz, sohbet edip kitaplarını imzaladı.

Kitap yayıncılığı, yazarlık ve kitap okuma alışkanlığı konusunda merak edilen konularda açıklamalarda bulunan yazar Yılmaz Yılmaz, okuyucularıyla tecrübelerini paylaştı. Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine dikkat çeken yazar Yılmaz, "Kitap okuma konusunda dünya ülkeleri arasında 86. sırada olan ülkemizde kitap okuma oranı binde birdir." dedi. Akıllı telefonların çok fazla kullanılmasının araştırmacı bilgiden uzaklaşmaya sebep olduğunu belirten Yılmaz, ayrıca bu teknolojinin ileride Alzheimer hastalığı gibi bazı rahatsızlıklara yol açacağını söyledi.

Yılmaz, basımı yapılacak kitapların okuyucuya ulaşana kadar geçirdiği safhaları ve yayın editörlüğü hakkında yol gösterici bilgiler de verdi. Kitapların basım için sağlaması gereken değerlendirme kriterlerini paylaşan yazar Yılmaz Yılmaz, daha sonra okuyucularının sorularını cevapladı.