Külliyeyi 2 yıl öncesine kadar yılda 50 bin kişi ziyaret ederken, geçen yıl ziyaretçi sayısı 100 bine ulaştı. Tanıtım çalışmaları arttırılarak ziyaretçi sayısının daha da yükseltilmesi hedefleniyor.
     Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eshab-ı Kehf'e gelen ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Son yıllarda yapılan tanıtım çalışmalarının karşılığını almaya başladıklarını dile getiren Aydoğan, yıllık ziyaretçi sayısını 1 milyona ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.
     Eshab-ı Kelhf Külliyesi'nin Türkiye'nin önemli inanç merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Aydoğan, şunları kaydetti:
     ''İlçemizdeki bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşları ve kamu ile yoğun bir şekilde tanıtım atağı başlattık. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz sempozyum ile de külliyeyi bilimsel yönden ele aldık. İki yıl öncesine kadar 50 bin civarında olan ziyaretçi sayısı geçen 2012'de 100 bine ulaştı. Bu anlamda kısa süredeki bu artış, ortaya koyduğumuz hedefe ulaşmada bizleri daha da umutlandırdı.''
     Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Eshab-ı Kehf Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can ise ilçeye gelenlerin Eshab-ı Kehf'in manevi havasından çok etkilendiklerini ifade etti. Artan ziyaretçi sayısı ile birlikte konaklama sorunlarını da çözmeye çalıştıklarını aktaran Can, bu konuda önemli aşama katettiklerini söyledi.
     Can, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin daha da canlanmasıyla birlikte Kahramanmaraş'ın turizmden alacağı payın artacağına inandığını vurguladı.
    
     -Eshab-ı Kehf hadisesi-
    
     Afşin Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Efsus ya da Yarpuz denilen bir şehirde Dakyanus (Dakyus) adındaki zalim hükümdar, halkı kendisine ve putlarına tapmaya zorlar. Allah'ın varlığına ve birliğine inanan birkaç genç ise gizlice ibadet ederek bu zalimin buyruğu dışına çıkar. Bunu haber alan Dakyanus'tan kaçan gençler, yolda kendileri gibi inançlı bir çobana rastlar. Çobanın bildiği ve yanında su olan bir mağaraya sığınan yedi kişi, burada uykuya dalar.
     Kralın vezirleri mağarayı bulur, ancak korkularından içeri giremez ve içerdekilerin dışarı çıkmaması için mağaranın ağzını kapatırlar.
     ''7 uyurlar'' adı verilen kişiler, yaklaşık 309 sene bu şekilde kalır ve daha sonra uyanır. 7 Uyurlar'dan Yemliha, şehre ekmek almaya gider, ancak Dakyanus zamanından kalma para ile alışveriş yapmak istediği için yakalanır. Yemliha, kurulan mahkemede durumu anlatır ve insanları inandırmak için mağaraya götürür.
     Mağaradaki arkadaşlarının korkacağını düşünerek yaşananları anlatmak için içeri yalnız giren Yemliha ve arkadaşları, sır olur.