Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi, Şubat sayısında korsancılık tarihi ve Osmanlı korsanlarıyla ilgili bir dosya yayınladı.

'Haydut değil deniz gazisi Osmanlı korsanları' başlıklı yazıda ezber bozan bilgiler sunuluyor. Dosyada, denizcilik tarihi uzmanı Prof. Dr. İdris Bostan'ın 'korsan' kelimesinin yanlış anlaşılması, Osmanlı korsanları, korsanların yaşayışları ile ilgili açıklamalarına; Katip Çelebi'nin kaptan-ı derya seçimiyle ilgili nasihatlerine yer veriliyor. Dosyada, araştırmacı tarihçi Hüseyin Şen'in, Fas hükümdarının kütüphanesinin Madrid'e kaçırılışına dair 'İspanyol korsanların yağmaladığı sultan kütüphanesi' yazısı yer alıyor.

Yedikıta'da ayrıca, Kemal Aydın'ın 'Osmanlı mutfağı ve yemekleri koruma altında', Ömer Faruk Salar'ın 'Osmanlı korsan kadırgaları', Osmanlı Arşivi'nden Kasım Hızlı'nın 'Ruslardan kurtuldum derken Çeklere esir düştü', araştırmacı tarihçi Önder Kaya'nın 'Kudüs'ü işgale giderken Göksu'da boğulan Alman İmparatoru', araştırmacı tarihçi Akif Pamuk'un 'Eyüp oyuncakları tarih oldu' başlıklı yazıları dikkat çekiyor.

'Tecrübe Konuşuyor' bölümünde ise bu ay, iktisat tarihi uzmanı Dr. Mehmet Genç'le yapılan röportaj 'Hakikatleri arayan insanlara çok ihtiyaç var' başlığıyla sunuluyor.

Yedikıta, Şubat sayısıyla birlikte okuyucularına 'Preveze Deniz Muharebesi' posteri hediye ediyor.