Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çocuklara Kitap Söyleşileri” devam ediyor.
Çocuk edebiyatının Nobel ödülü sayılan Andersen ödülü için 2018 yılı Türkiye adayı olarak gösterilen Mavisel Yener, Nazım Hikmet Kültürevi ve Nilüfer Belediyesi Misi Çocuk Kütüphanesi’nde 7 okuldan toplam 350 öğrenciyle buluştu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de söyleşiye katıldı. Dolunay Dedektifleri İz Peşinde adlı kitabı üzerine çocuklarla sohbet eden Mavisel Yener, merak edilen sorulara da cevap verdi.
Yazarlığa ilkokul ikinci sınıfa giderken öğretmeninin desteğiyle başladığını belirten Yener, “Okulda bir şiir yazdım ve öğretmenime verdim. Aradan 2 ay geçince okul müdürü ve öğretmenim beni odasına çağırdı. Bana, şiirimi bir yarışmaya göndererek sürpriz yaptıklarını ve şiirimin birinci olduğunu söylediler. Öğretmenim bana ‘Sen büyüyünce yazar olacaksın. Bunu başarabilmen için çok kitap okuman ve günlük tutman gerekiyor’ dedi. Günlük tutmak yerine ‘Ayşe’ adında bir kahraman oluşturup, yaptıklarımı sanki o yapıyormuş gibi yazmaya başladım” şeklinde konuştu.
Dolunay Dedektifleri İz Peşinde kitabının yazılış öyküsünü de anlatan Yener, “Antalya’nın Kaş ilçesi beni çok etkiler. Oraya gittiğimde bana 2. Dünya Savaşı sırasında bir uçak düştüğünü, şuanda denizin altında batık şekilde yattığını ve gizemli bir şey taşıdığını söylediler. Bu konuyu çok merak ettim. Uzun araştırmalar sonucunda bulduğum sonuçlar çok ilginçti. Ardından hem Kaş’ın beni etkileyen yanlarını hem de uçak batığıyla ilgili bir macera yazmaya başladım. Bu maceranın adı da Dolunay Dedektifleri İz Peşinde oldu. Heyecanlı kitap yazmayı çok seviyorum. Hem beni hem de okuru heyecanlandırıyor. Bir kitabı okurken eğer heyecanlanmışsak, o kitabı sevmişiz demektir. Bu kitaba başlarken seri olacağını düşünmemiştim. Fakat kitabı okuyanlar ‘Bu kitabın devamı gelmeli, serisini istiyoruz’ dediler. Bu sayede Dolunay Dedektifleri 6 kitaptan oluşan bir seri oldu” dedi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mavisel Yener’e teşekkür ederek özel tasarım portresini armağan etti.