Yenimahalle Belediyesi, Kent Konseyi’nin organize ettiği Çanakkale, Kapadokya, Amasra, Beypazarı, Abant ve Konya kültürel gezileri Haziran ayı itibariyle başladı. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları boyunca da devam edecek gezilere, Ankara dışına çıkma fırsatı yakalayamamış olan tüm ilçe sakinleri katılabiliyor.

Mahallelilerin taleplerine göre gezi programları düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, vatandaşlara rehberler eşliğinde seyahat imkanı sunuyor. Geziye katılanlar ikamet ettikleri bölgeye yakın merkezi noktalardan otobüsle alınıyor ve gezi dönüşünde yeniden aynı noktalara bırakılıyor.

HEDEF 1250

Eylül ayına kadar yaklaşık bin 250 kişinin katılması hedeflenen turlarda vatandaşlara eşlik eden rehberler, gezilen yerlerin tarihi ve turistik özellikleri hakkında bilgi veriyor. Çanakkale, Kapadokya, Amasra, Beypazarı, Abant ve Konya’yı ilk kez görmenin heyecanını yaşayan vatandaşlar, bol bol fotoğraf çektirip hediyelik eşya alışverişinde bulundu.

Yenimahalle Belediyesi tarafından seyahat boyunca her türlü ihtiyaç ve gereksinimleri karşılanan vatandaşlar, gezileri düzenleyen Yenimahalle Belediyesi’ne ve koordinasyonu sağlayan Yenimahalle Kent Konseyi’ne teşekkür etti.