Yenimahalle Belediyesi ile Ankaralılar ve Ankara’yı Tanıtma Vakfı işbirliğiyle Dünya Kadınları Günü Konseri düzenlendi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konseri, TRT Ankara Radyosu Emekli Devlet Sanatçısı Ayşe Taş ve koroları verdi. Konsere, Sağlık eski Bakanı, Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı Başkanı Halil Şıvgın, muhtarlar, meclis üyeleri, dernek yöneticileri, üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Biri Düzce’de, biri İstanbul'da ve dördü Ankara’da olmak üzere, toplam 6 koronun bir araya gelerek gerçekleştirdiği konsere, yoğun ilgi gösteren sanatseverler salonu doldururken, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz eserlerine hep bir ağızdan eşlik etti. Ayşe Taş’tan 40 şarkı dinleyen vatandaşlar konseri beğendi. Konsere, Sanatçı Taş ve Koroları’nın yanı sıra dansçılar ve Türk bayrakları ile sahneye çıkan çocuklar da damga vurdu. Türk bayrakları taşıyan çocuklar sahneye çıkarak, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

YAŞAR’A TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ ŞIVGIN’DAN

Başkan Yaşar’a, kendilerine destek olduğu için teşekkür eden Şıvgın, Yaşar’ı sahneye davet ederek çiçek takdim etti. Böyle bir kutlamada bulunmaktan gurur duyduğunu belirten Yaşar da konserde emeği olan herkese teşekkürlerini sundu. Konuşmasında, kadın-erkek eşitliğini vurgulayan Başkan Yaşar, “Cumhuriyet kurulurken dünyanın hiçbir ülkesinde, gelişmiş dahi olsa, kadına seçme ve seçilme hakkı verilmemişti. Ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk medeni kanunu çıkararak kadın erkek eşitliğini sağladı. Kadınlarımızı çalışma hayatına kazandırdı. Kadınlarımızın da erkekler gibi sosyal hayatta etkin bir şekilde rol almasını mümkün kıldı. Bugün burada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için bir araya geldik. Kadınlar günü bir gün olmamalıdır. Kadınlar günü her gündür. Sizler kol kola olun. Birbirinize kenetlenirseniz üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir sorun yoktur.” dedi.

EVLADINDAN TAŞ’A SÜRPRİZ

Bu arada, söz alarak ağlamamak için kendisini zor tuttuğunu söyleyen Şef Ayşe Taş’a oğlundan bir sürpriz geldi. Sahneye çıkarak annesine çiçek takdim eden Taş’ın oğlu, annesinin kadınlar gününü kutladı. İlk defa sahnede evladından çiçek aldığını dile getiren Taş ise “Bugün benim onur gecem. Bu onuru sizlere borçluyum. İyi ki varsınız.” diye konuştu.

Son olarak, “Türk Kadını Marşı” eserini seslendiren ekip sahneye Yaşar’ı da davet ederek marşı beraber seslendirdi. Koroya katılarak marşı okuyan Başkan Yaşar, gecenin sonunda sanatçılara çiçek verdi.