Yenimahalle Belediyesi, Açık Hava Sinema Günleri ile Yenimahallelilerin yaz akşamlarına renk katmaya hazırlanıyor. Türk sinemasına damga vurmuş ölümsüz yapımlar yanı sıra gişe rekorları kıran en yeni filmler de vatandaşlarla buluşacak.

Yenimahalle Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yaz da ilçe halkına açık havada sinema izleme keyfi yaşatacak. Belediye, Açık Hava Sinema Günleri’nin startını 3 Ağustos Pazartesi günü veriyor. 3 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Açık Hava Sinema Günleri, izleyicisini hem güldürecek hem de duygulandıracak. Sinema Günleri’nde Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen, Türkan Şoray gibi beyaz perdenin usta isimlerinin en güzel filmlerinin yanı sıra en yeni filmler de vatandaşlarla buluşacak.

YENİMAHALLE'DE MUCİZE

Müzik kariyerinin ardından oyunculuk ve yönetmenliğe soyunan Mahsun Kırmızıgül’ün son filmi Mucize de Yenimahalleli sinemaseverleri için gösterilecek. Gişede izlenme rekoru kıran ve 1960'ların yoksulluk içerisindeki Türkiye’sine ayna tutan film, izleyicine duygu dolu anlar yaşatacak.

Öte yandan Unutursam Fısılda, Bir Küçük Eylül Meselesi, Senin Hikayen, Hayattan Korkma, Anadolu Kartalları gibi Türk sinemasına damga vuran filmler de Yenimahallelilerle buluşacak.

RAGIP TÜZÜN’DE START ALIYOR

Kemal Sunal’ın Orta Direk Şaban, Postacı, Doktor Civanım gibi filmlerinin yanı sıra Cem Yılmaz’ın Arog’u ve Erdem Yener’in başrolünü oynadığı Çarşı Pazar da Sinema Günleri kapsamında izleyicisini kahkahalara boğacak.

Yenimahalle merkez, Batıkent, Karşıyaka, Gazi, Beştepeler, Demet, Çamlıca, Susuz, Şentepe, Ergazi, Varlık gibi Yenimahalle’nin hemen hemen her bölgesinde vatandaşlarla buluşacak Sinem Günleri, 3 Ağustos Pazartesi günü Ragıp Tüzün Parkı’nda Mucize filmiyle başlayacak. Ücretsiz olarak gösterilecek filmlerin başlama saati ise 20.15 olacak.